Εμπλοκή πολιτικού σε υπόθεση ξεπλύματος!

Η συνεργασία Σ∆ΟΕ και ΕΥΠ -εν γνώσει του πρωθυπουργού, βεβαίως- έχει επιτύχει τη
συγκέντρωση σηµαντικών στοιχείων για µεγάλη υπόθεση «ξεπλύµατος» µαύρου χρήµατος, στην οποία εµπλέκεται στενό συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου πολιτικού. Ειδικότερα, έχει εντοπισθεί -πιθανώς µέσω τηλεφωνικών παρακολουθήσεων- διαµέρισµα στην Κυψέλη όπου φυλάσσονται κιβώτια µε εκατοµµύρια... ευρώ, τα οποία προέρχονται από προµήθειες, αλλά και από κέρδη χρηµατιστηριακού τύπου συναλλαγών µέσω εκµετάλλευσης εσωτερικής πληροφόρησης! Συµφώνως προς τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, έχει ήδη τύχει επεξεργασίας το σχέδιο «νοµιµοποίησης» των ποσών αυτών, µέσω ενός εξίσου νόµιµου «πλυντηρίου», στο οποίο βασικό ρόλο θα έχουν οι... τράπεζες.

Συγκεκριµένα, θα εµφανίζεται µια τρίτη επιχείρηση σε µια τράπεζα και θα ζητεί να εξαγοράσει ένα από τα «κόκκινα» δάνεια που έχει, σε τιµή βεβαίως χαµηλότερη από το ύψος του δανείου το οποίο ο οφειλέτης προς την τράπεζα δεν µπορεί να αποπληρώσει. Κοινώς, θα συµφωνείται «κούρεµα» του δανείου, που η τράπεζα έχει κάθε λόγο να αποδέχεται, από τη στιγµή που ξέρει ότι δεν πρόκειται να πάρει ούτε ευρώ από τον χρεοκοπηµένο οφειλέτη. Βεβαίως, τα χρήµατα που θα διαθέτει η επιχείρηση για την εξαγορά του δανείου θα προέρχονται από τα... κιβώτια του διαµερίσµατος της Κυψέλης!

Στη συνέχεια, η επιχείρηση, η οποία κατά κάποιο τρόπο διευκόλυνε την τράπεζα, θα έρχεται σε συµφωνία για την αναχρηµατοδότησή της, µε τραπεζικό δάνειο, µε όλο το ποσό του δανείου που η ίδια εξαγόρασε, σε χαµηλότερη τιµή. Ετσι, όλοι θα είναι ευχαριστηµένοι, αφού η τράπεζα θα εισπράττει µέρος του δανείου που δεν θα εισέπραττε ποτέ, η επιχείρηση που µεσολαβεί δανειοδοτείται και ο κάτοχος

του παράνοµου χρήµατος το νοµιµοποιεί!

Η επιχείρηση εντοπισµού του διαµερίσµατος και καταγραφής της όλης διαδικασίας είναι αµφίβολο αν θα δηµοσιοποιηθεί κιόλας ή αν θα ακολουθήσει -το σπουδαιότερο- και τον δρόµο της δικαστικής δίωξης. Κι αυτό διότι, όπως φαίνεται, η πολιτική ζωή έχει εισέλθει σε µία τέτοια φάση ώστε αυτό που φαίνεται να συµφέρει είναι η διατήρηση ισορροπιών, οι οποίες µπορεί να επιτευχθούν όταν ο πολιτικός αντίπαλος λ.χ. γνωρίζει ότι είναι δυνατόν να βγουν στη φόρα στοιχεία που δεν τον συµφέρουν! Με άλλα λόγια, ο δράστης της παρανοµίας θα γνωρίζει τι εκρηκτικές αποκαλύψεις θα µπορούσαν να προκύψουν, οπότε και το πολιτικό πρόσωπο που είναι συγγενής του, για να µην υποστεί ανεπανόρθωτη πολιτική ζηµία, που θα µπορούσε να τον βγάλει οριστικώς από το προσκήνιο, δεν θα είναι... ενοχλητικό!

Οι Οργανισµοί και οι ύποπτοι υπουργοί

∆εδοµένων των πολύ λεπτών πλέον ισορροπιών στο πολιτικό σύστηµα, ενδεχοµένως η τακτική αυτή να ακολουθηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς δεν βρίθουν µόνο οι «ενοχλητικοί και επικίνδυνοι», αλλά για κακή τους τύχη ορισµένοι από αυτούς έχουν εµπλακεί σε υποθέσεις που ηθικώς τους εκθέτουν. Στο πλαίσιο λοιπόν της τακτικής αυτής, το Σ∆ΟΕ -προφανώς µε κυβερνητική εντολή- εξετάζει µέσω διαχειριστικών ελέγχων, που φτάνουν πίσω έως και µία 12ετία, µια σειρά Οργανισµών, προκειµένου να εντοπισθούν παράνοµες παρεµβάσεις, οικονοµικού χαρακτήρα, από τους, εποπτεύοντες τους Οργανισµούς αυτούς, εκάστοτε υπουργούς!

Είναι σαφές πλέον ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες επιδιώκουν να συνδυάσουν το τερπνόν µετά του ωφελίµου. Το ωφέλιµο µεν µπορεί να θεωρηθεί ο εντοπισµός ατασθαλιών και ανάδειξης των ενδεχοµένως υπεύθυνων πολιτικών. Το τερπνόν, δε, µπορεί να είναι ότι, όπως και στην περίπτωση που προαναφέρθηκε, για το «ξέπλυµα» βρώµικου χρήµατος, τίθενται σε πολιτική οµηρία συγκεκριµένα πρόσωπα, τα οποία ασφαλώς και δεν θα συνέφερε η αποκάλυψη στοιχείων που έχουν σχέση µε οικονοµικές δοσοληψίες στις οποίες αναµίχθηκαν, εκµεταλλευόµενα τη δεσπόζουσα θέση τους... Και όταν µιλάµε για πολιτικά πρόσωπα, δεν αναφερόµαστε στη µαρίδα! Για καρχαρίες, και µάλιστα δηµοφιλείς…

ΥΓ: Υπό πολιτική οµηρία συγκεκριµένα πολιτικά πρόσωπα… parapolitika.gr