Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών: "Θα προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας".

Σε δήλωση που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ευρύτερης επέμβασης στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην ρωσόφωνη περιοχή της Οδησσού, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πριν λίγο ότι "Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύει τους ομοεθνείς της στην Ουκρανία".
Μια δήλωση που ήρθε ως αποτέλεσμα της αιματηρής καταστολής...
διαδηλώσεων στην "ρωσική" πόλη στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία με έναν νεκρό, χθες το βράδυ.
"Το γεγονός πως οι διαδηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει γνώση της ευθύνης που έχει για τις ζωές των συμπατριωτών, πολιτών στην Ουκρανία. Μια ένοπλη ακροδεξιά ομάδα ανθρώπων επιτέθηκε στους ειρηνικούς διαδηλωτές και έπνιξε στο αίμα την διαδήλωση. Διατηρούσε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας"!
Η δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είναι ουσιαστικά προάγγελος επέμβασης στις ανατολικές περιοχές. Κάτι που εκτιμάται ότι αν πρόκειται να συμβεί, θα συμβεί αμέσως μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής οπότε και η Κριμαία θα ενσωματωθεί στην Ρωσία.
Άλλωστε όλη αυτή η ροή των ρωσικών στρατευμάτων από τα ανατολικά προς τα δυτικά, προς τα σύνορα με την Ουκρανία, μόνο τυχαία δεν είναι.
Την ίδια στιγμή η Ρωσία "ανοίγει" το μέτωπο και προς το νότο, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά από τις στρατιωτικές κινήσεις που έκανε στον βορρά:
"Ρωσικά μαχητικά αεριωθούμενα Su-33 και ελικόπτερα από το αεροπλανοφόρο "Κουζνετσόφ" άρχισαν να εκτελούν ασκήσεις πάνω από τη Μεσόγειο", δήλωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ο εκπρόσωπος Βαντίμ Σέργκα δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Interfax πως το αεροπλανοφόρο "Κουζνετσόφ" του ρωσικού Βόρειου Στόλου ξεκίνησε ασκήσεις με αντικείμενο την προσβολή εχθρικών σκαφών επιφανείας και οι Μοίρες του ασκούνται σε σενάρια αεροπορικής υπεροχής
Ο Βαντίμ Σέργκα τόνισε ότι "Το αεροπλανοφόρο θα συνεχίσει τις ασκήσεις του μέχρι νεοτέρας". Oι ασκήσεις ξεκινούν από την θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου και φτάνουν μέχρι νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Πηγή:  defencenet.gr