Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε
πόσιμο νερό, σύμφωνα με στοιχεία σοκ που δημοσιεύει ο ΟΗΕ σχετικά με την χρήση υδάτινων πόρων από τους κατοίκους της γης.
Επίσης 1,1 δισ. άνθρωποι πίνουν νερό από πηγές που δεν είναι ασφαλείς για την υγεία τους, ενώ παράλληλα 2,5 δισ. κάτοικοι του πλανήτη στερούνται και τις πλέον απαραίτητες και βασικές συνθήκες υγιεινής.
Σε ό,τι αφορά στα παιδιά τα στοιχεία του ΟΗΕ τρομάζουν, αφού δείχνουν πως πάνω από 400 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο των παιδιών του πλανήτη, στερούνται καθημερινά ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που θεωρείται απαραίτητη για την επιβίωσή τους.
Όπως αποκαλύπτει ο ΟΗΕ 5 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που οφείλονται σε μολυσμένο νερό. Το στοιχείο αυτό είναι τρομακτικό, αφού αποδεικνύει πως οι θάνατοι από έλλειψη νερού είναι δέκα φορές περισσότεροι κάθε χρόνο, από τους θανάτους που αποδίδονται στις ανά τον πλανήτη πολεμικές συρράξεις.
Τα στοιχεία αυτά έρχονιαι στην επιφάνεια με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού το Σάββατο, 22 Μαρτίου (paraskhnio)