Αποκάλυψη! Θα νομιμοποιήσουν το Mall με νέο Προεδρικό Διάταγμα;

Θα τολμήσουν;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας για τη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Mall στο Μαρούσι, συμφερόντων Λάτση.


Θυμίζουμε ότι οι σύμβουλοι Επικρατείας έχουν κρίνει ότι ο Ν. 3207/2003 που επέτρεψε την κατασκευή του εμπορικού κέντρου της Lamda Development δεν είναι νόμιμος, καθώς δεν προηγήθηκε -όπως απαιτεί το Σύνταγμα- η έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο εν λόγω νόμος έχει υπογραφεί από τον συνταγματολόγο, τότε Υπουργό Πολιτισμού και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, που χορήγησε την ειδική οικοδομική άδεια για την ανέγερση του Mall, μαζί με κτήριο γραφείων 17.000 τετραγωνικών, εντάσσοντάς τα στο πλαίσιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων!

Πλέον, η νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα πρέπει να εγκριθεί και από νέο Προεδρικό Διάταγμα.http://olympia.gr/2014/06/02/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-mall-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%AD/#more-392595