Οι δανειστές τρομοκρατούν την αγέλη για να γυρίσει πίσω στο μαντρί.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος εχέφρων πολίτης σ’ αυτή τη χώρα
που να πιστεύει ότι θα εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. Αυτό τουλάχιστον μέχρι… τώρα. Επίσης, δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες που να πιστεύουν ότι ενδέχεται, μετά τις εκλογές που θα ακολουθήσουν, να έχουμε και πάλι κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Αυτό όμως το βλέπουν και οι δανειστές, οι οποίοι αποφάσισαν προφανώς να αναλάβουν δράση, για να ελέγξουν την κατάσταση.
Δεκάδες δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, πολυάριθμες δηλώσεις από τους εκπροσώπους της τρόϊκας (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ), για την ανάγκη νέου μνημονίου και αδυναμία της Ελλάδας να βγει στις αγορές, οδήγησαν σε αποχώρηση επενδυτών από το ελληνικό χρηματιστήριο, κατακόρυφη άνοδο των spreds κ.λ.π. Γενικά, εκεί που όλα υποτίθεται ότι ήταν ρόδινα, ότι βγαίναμε από το τούνελ, ότι έχουμε success story, εκεί ακριβώς, μας ξαναγυρίζουν πίσω σε συνθήκες πολύ χειρότερες από εκείνες που μπήκαμε στο μνημόνιο. 
Και μας ξαναγυρίζουν, γιατί το πρόγραμμά τους απέτυχε πλήρως. Απέτυχε όμως, σε ότι φυσικά εμάς τους Έλληνες, πέτυχε όμως το στόχο του σε ότι αφορά τα συμφέροντα των δανειστών. Δηλαδή να κρατούν τους δυστυχισμένους Έλληνες δέσμιους στο αγκίστρι τους, μέχρι να μας πάρουν όλες τις περιουσίες.
Γίνεται πλέον εμφανέστατο ότι οι δανειστές, μαζί με την ντόπια ελίτ, δημιουργούν συνθήκες τρομοκράτησης της αγέλης, προκειμένου να ξαναγυρίσει πίσω στα πολιτικά μαντριά από τα οποία λάκισε. Και δεν αποκλείεται στο τέλος και να τα καταφέρουν ή έστω να έχουν δημιουργήσουν ελεγχόμενες γι’ αυτούς πολιτικές καταστάσεις. Αναρωτιόμαστε ακόμα, πως θα λειτουργήσουν τώρα πλέον οι βουλευτές, σχετικά με την εκλογή του ΠτΔ, μέσα σε ένα τέτοιο καλλιεργούμενο κλίμα; 
Πέτρος Χασάπης