Στήνουν “μεγαλο αδερφό” με πρόφαση την φοροδιαφυγή, που ομως θα πιάνει μονο τους ραγιάδες!

Για κάθε φορολογούμενο δημιουργείται οικονομικό και τραπεζικό προφίλ με πραγματικά στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις τραπεζικές καταθέσεις, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα ιδιωτικά σχολεία και άλλες δαπανες σε ετήσια βάση. Ο μεγάλος αδελφός θα είναι το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τον επόμενο Απρίλιο.
Με βάση το περιουσιολόγιο θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία εκατομμυρίων φορολογούμενων και
θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές καθώς και η καταναλωτική συμπεριφορά των φορολογουμένων. Ακόμα θα αξιολογείται το προφίλ επικινδυνότητας των φορολογούμενων με τη χρήση ολοκληρωμένου συστήματος μοριοδότησης (πόιντ σίστεμ) της συναλλακτικής συμπεριφοράς σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.
Ενα φρικτό μέλλον για τον απλό πολίτη, που δεν αγγίζει καθόλου τα μέλη της νομενκλατούρας. Αυτά που μπορούν να διακινούν το χρήμα μέσα από ένα πλέγμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα της κοινωνίας.
Πηγή: olympia.gr