Όχι μνημονιακό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες επιμένουν ότι η αντιμνημονιακή
κυβέρνηση ψάχνει να εκλέξει για ΠτΔ έναν μνημονιακό.
Έναν που έχει ψηφίσει «ΝΑΙ σε όλα» των δανειστών. Που ανέχθηκε όλες τις αντισυνταγματικές ΠΝΠ. Ίσως ακόμα και κάποιον που έχει χρηματίσει υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου!!!!! Μέχρι εκεί ψάχνουν. Ακόμα και για αρχιεπίσκοπο ακούστηκε ότι ψάχνουν για να έχουμε ΠτΔ με ράσα!!! Ούτε στο Ιραν κάτι τέτοιο.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η αντιμνημονιακή κυβέρνηση ρίχνει γέφυρες προς την μνημονιακή πλευρά, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα εντός του πολιτικού συστήματος. Αποδεικνύεται ότι εκείνο που ενδιαφέρει είναι να μην διαταραχθεί η συστημική μηχανική και κινδυνεύσει με κατάρρευση το ισχύον πολιτικό σύστημα που εξυπηρετεί την υπάρχουσα παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, η οποία και κατέχει την πραγματική εξουσία της χώρας.
Παρατηρούμε δηλαδή, ότι ΠτΔ στην Ελλάδα εκλέγεται αυτός που εξασφαλίζει ισορροπίες μέσα στο πολιτικό σύστημα και όχι αυτός που θα ήθελε ο λαός. Το τελευταίο επιτυγχάνεται μόνο με άμεση εκλογή από το λαό, χωρίς μεσάζοντες.
Ελπίζουμε ειλικρινά να διαψευστούμε. Υπάρχουν τόσοι ικανότατοι αντιμνημονιακοί Έλληνες και τόσες ικανές αντιμνημονιακές Ελληνίδες.
Πέτρος Χασάπης