Τέλος οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων - Ξηλώνουν το παρακράτος σε ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη

Ξηλώνουν το παρακράτος σε ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη.  Το επικίνδυνο παρακράτος που είχε
στήσει το προηγούμενο σύστημα εξουσίας, χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα σκοτεινούς μηχανισμούς στην ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και τη Δικαιοσύνη, ξηλώνεται στη κυριολεξία απ’ τη νέα κυβέρνηση ενώ παράλληλα θα γίνει δικαστική διερεύνηση υποθέσεων που σχετίζονται με παρακολουθήσεις εκδοτών, δημοσιογράφων, πολιτικών κορυφαίων επιχειρηματιών και χιλιάδων πολιτών.
Για πρώτη φορά από ιδρύσεως της ΚΥΠ, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Πανούσης τελειώνει οριστικά το παρακρατικό σύστημα των κοριών και των παρακολουθήσεων, περιορίζοντας τις αρμοδιότητες της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας στην προστασία των εθνικών θεμάτων, δηλαδή την εξωτερική ασφάλεια της χώρας.

Στη σκοτεινή διαδρομή της ΚΥΠ την οποία ίδρυσαν Αμερικανοί, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και πολιτών βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, με αποτέλεσμα το 1981 να εντοπιστούν απ’ την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φάκελοι στην ασφάλεια για το 70% των Ελλήνων, οι οποίοι καταστράφηκαν στη Χαλυβουργική αφού προηγουμένως κάποιοι μηχανισμοί κατά πάσαν πιθανότητα είχαν φροντίσει να αντιγράψουν ψηφιακά το περιεχόμενό τους!

Η ΕΥΠ συνδέεται με συνομωσίες κατά του πολιτεύματος ακόμα και με τρομοκρατικές υποθέσεις, όπως η τοποθέτηση της βόμβας στην ΕΡΤ2 απ’ τον γνωστό πράκτορα Ντάνο Κρυστάλλη, και παλαιότερα με τα στημένα σαμποτάζ στον Έβρο τα οποία οργάνωσε ο μετέπειτα δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος. Τα τελευταία χρόνια οι παρακρατικοί μηχανισμοί της ΕΥΠ εκτελούσαν συμβόλαια για λογαριασμό του συστήματος εξουσίας αλλά και διαπλεκόμενων με την κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρηματιών.

Δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα πολιτικών, δημοσιογράφων και εκδοτών επιχειρηματιών και πολιτών, ήταν μονίμως παγιδευμένα και το υλικό των υποκλοπών αξιοποιούσαν οι άνθρωποι της εξουσίας για εκβιασμούς και συναλλαγές. Παρακρατικοί και υπόκοσμος διακινούσαν τα CD με τις υποκλοπές, διαμορφώνοντας ένα επικίνδυνο και σκοτεινό μηχανισμό, που λειτουργούσε με όρους μαφίας έχοντας πάντα την προστασία κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη καθηγητής Γιάννης Πανούσης γνωστός, για την πίστη του στα δημοκρατικά ιδεώδη, είναι αποφασισμένος να τσακίσει το παρακρατικό αυτό σύστημα.
Ήδη ξήλωσε την διοίκηση της αμαρτωλής αυτής υπηρεσίας τοποθετώντας επικεφαλής τον δημοσιογράφο και πρώην υπουργό Γιάννη Ρουμπάτη. Απαγόρευσε την χρήση των μηχανισμών υποκλοπών για εσωτερικές υποθέσεις προσανατολίζοντας αυστηρά την υπηρεσία σε ζητήματα κατασκοπίας και αντικατασκοπίας, δηλαδή την εξωτερική ασφάλεια του κράτους.

Ένα άλλο παραμάγαζο του προηγούμενο συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να στοχοποιηθούν και να τεθούν σε κατάσταση ομηρίας επιχειρηματίες και εκδότες, το γνωστό ΣΔΟΕ άλλαξε από χθες χέρια. Νέος διοικητής του ΣΔΟΕ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Δάνης ο οποίος είναι αποφασισμένος να πατάξει τη φοροδιαφυγή και παράλληλα να ξηλώσει τα εκβιαστικά παρακρατικά κυκλώματα που συνδέονταν με το προηγούμενο σύστημα εξουσίας.

Εντύπωση προκαλεί ότι στη διοίκηση και τις νευραλγικές θέσεις της ΕΥΠ και του ΣΔΟΕ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τοποθετήσει στενούς συνεργάτες και έμπιστους συμπατριώτες του Αντώνη Σαμαρά.

Ριζικές αναμένονται οι αλλαγές και στον πολύπαθο χώρο της Δικαιοσύνης όπου λειτουργούσαν και εξακολουθούν να λειτουργούν παρακρατικοί και εκβιαστικοί θύλακες. Ο νέος υπουργός και γνωστός καθηγητής του ΑΠΘ κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει ριζικά την αναχρονιστική νομοθεσία για να διαμορφώσει ένα δημοκρατικό σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης που δεν συνδέεται με την εκάστοτε εξουσία ούτε με περίεργους μηχανισμούς. Ριζικές αλλαγές και τομές θα υπάρξουν και για το σωφρονιστικό σύστημα το οποίο είναι αφρικανικού τύπου με χιλιάδες κρατούμενους να στοιβάζονται στις φυλακές χωρίς να έχουν καν δικαστεί. http://www.anixneuseis.gr