ΒΟΜΒΑ από ΜΟΣΧΑ: Ετοιμάζεται πακέτο οικονομικής βοήθειας από BRICS για Ελλάδα;; – Τι μεταδίδει το RT

Εμμεση, αλλά σαφή παρέμβαση καταγράφεται από την Μόσχα τις τελευταίες ώρες και σίγουρα η
Ρωσία δίνει έναν διαπραγματευτικό «άσσο» στον Α.Τσίπρα αυτές τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης μετά το χθεσινό «ΟΧΙ» της Ελλάδας με ρεπορτάζ του RT που αποκαλύπτει ότι έχει συζητηθεί μεγάλη οικονομική βοήθεια στους BRICS για την Ελλάδα!
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής συναντήθηκε πριν λίγο στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον Ρώσο πρέσβη, Andrey Maslov και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις με τον Ρώσο πρέσβη να διαβεβαιώνει τον Ελληνα υπουργό ότι “Η Ρωσική Ομοσπονδία θα στηρίξει σε ότι χρειαστεί την Ελλάδα”.
Η παρέμβαση έγινε πέρα από την επίσκεψη του Ρώσου πρέσβη, και με αφιέρωμα του κρατικού ενημερωτικού οργανισμού Russia Today όπου αποκαλύπτεται ότι είναι προ των πυλών οικονομική βοήθεια: «Πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα, ή άλλες χώρες BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο» αναφέρει το RT.
Με τίτλο «Αν η ΕΕ δεν χρηματοδοτήσει, η Ελλάδα θα στραφεί στην Κίνα ή τη Ρωσία» το Russia Today, μετά το “ΟΧΙ” της Ελλάδας σημειώνει: «Η Ελλάδα έχει στη διάθεση της μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσει είτε αν θα συμφωνήσει στην επέκταση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ είτε αν θα απομακρυνθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της και θα ζητήσει αλλού βοήθεια, πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα, ή άλλες χώρες BRICS» αναφέρεται σε άρθρο του RT.
Το Russia Today μάλιστα φιλοξενεί την άποψη του Βρετανού διπλωμάτη William Mallinson ο οποίος δήλωσε στο δίκτυο ότι “Η ΕΕ είναι νευρική γιατί ξέρει ότι Ελλάδα θα ψάξει κάπου αλλού για καλύτερη συμφωνία. Φοβούνται εκτός των άλλων ότι η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά στη Ρωσία, ως όφειλε ιστορικά σε κάθε περίπτωση. Επειδή στο τέλος της ημέρας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα δάνειο από τις BRICS, πιθανόν από Σινο-ρωσική βοήθεια, με πολύ χαμηλότερα επιτόκια».
Και σε αυτό το σημείο, το ρωσικό δίκτυο αποκαλύπτει ότι έχουν γίνει συζητήσεις μέσα στους BRICS για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και πως δεν είναι τυχαία η πρόσκληση στην Κίνα απόν Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, ενώ την ίδια ώρα, τόσο και ο Ρώσος υπουργός Οικονομιών, αλλά και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν πως η Μόσχα δεν αποκλείει την παροχή κεφαλαίων στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον Mallinson, μία κίνηση προς την Κίνα ή τη Ρωσία, είναι μονόδρομος για την Ελλάδα
Οι BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) πολύ θα ήθελαν να αναπτύξουν στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα για να έχουν μια πύλη στην Ευρώπη και φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν…http://www.makeleio.gr