Συνάντηση Σκουρλέτη με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Την παραμονή της ΛΑΡΚΟ στον έλεγχο του Δημοσίου ζήτησαν από
τον υπουργό Εργασίας τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης, τα οποία δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο κ. Σκουρλέτης.
Ζήτησαν, επίσης, την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τις διεθνείς πρακτικές για αντίστοιχες μονάδες, τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και αλλαγές στον τρόπο των προσλήψεων, ώστε οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται απευθείας από την εταιρεία και να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους.
Έθεσαν, τέλος, το ζήτημα της επαναπρόσληψης συναδέλφου τους, πατέρα τριών παιδιών, υποστηρίζοντας, ότι η απόλυσή του τον Αύγουστο του 2014 ήταν άδικη.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας επαναβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ και εμφανίστηκε θετικός στην εξέταση του θέματος της απόλυσης του εργαζομένου.
Ενημέρωσε επίσης τους εργαζόμενους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αλλαγής της διοίκησης της εταιρείας, η οποία θα αναλάβει να δώσει ικανοποιητικές λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν. http://www.imerisia.gr