Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»...

Νέες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» προωθούν οι τράπεζες,
με τη σημαντικότερη να προβλέπει "πάγωμα" για έως και το 50% του δανείου για διάστημα έως και...
10 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλονται τόκοι για το μισό ποσό του δανείου που θα έχει "παγώσει". Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής", οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν επίσης μπόνους και άτοκες δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες.



Οι νέες ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον ερχόμενο κιόλας μήνα. Ο δανειολήπτης θα μπορεί να επωφελείται μετάθεσης πληρωμής της οφειλής του από 4 έως και 10 χρόνια, ενώ το "πάγωμα" του 50% του δανείου θα του δίνει τη δυνατότητα να μειώσει τη δόση του στο μισό χωρίς το υπόλοιπο μισό να εκτοκίζεται. Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν δανειολήπτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) που αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, ωστόσο θα πρέπει να πιστοποιούν την αδυναμία τους αυτή, ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσιακή τους κατάσταση.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ήδη δύο τράπεζες έχουν προχωρήσει στον σχεδιασμό τέτοιων προϊόντων, με στόχο να μειώσουν τον όγκο των "κόκκινων" δανείων που αγγίζουν το δυσθεώρητο ύψος των 75 δισ. ευρώ.