FT: Οι Ευρωπαίοι επιθυμούν διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενούν οι Financial Times, με τους δημοσιογράφους Peter Spiegel και Kerin Hope να υποστηρίζουν πως πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να απομονώσει την “Αριστερή Πτέρυγα” και να προχωρήσει σε μία κυβέρνηση περισσότερο διαλλακτική σε μία νέα συμφωνία.
«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει εάν επιθυμεί να είναι
πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε κατονομαστεί.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει», τόνισαν πηγές υπουργείου Οικονομικών κράτους – μέλους της Ευρωζώνης, όπως αναφέρουν οι FT.
Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απομακρύνει από την κυβέρνηση το αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
«Μέχρι πρόσφατα, ήμαστε περισσότερο λέσχη συζητήσεων παρά πολιτικό κόμμα, οπότε είναι δύσκολο να επιτύχουμε μια αποτελεσματική κομματική πειθαρχία. Μην ξεχνάτε ότι κυβερνούμε λιγότερο από 100 ημέρες», φέρεται να δηλώνει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα, αναφερόμενο στις ανοικτές διαφωνίες ανάμεσα στις διάφορες τάσεις του κόμματος.
Πηγή: ysterografa.gr