Η κυβέρνηση καλεί τρόικα και ΔΝΤ στην Εξεταστική, η ΝΔ τον Βαρουφάκη και οι ΑΝΕΛ τον Σόιμπλε!

Ένα μικρό... «διεθνές δικαστήριο» ή μια άκρως πρωτότυπη... «σύνοδο κορυφής» ενδέχεται να θυμίζει, ντάλα καλοκαίρι, η στενή αίθουσα του κοινοβουλίου που φιλοξενεί τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.
Και αυτό γιατί η «βεντάλια», όπως ξεδιπλώθηκε, με τις προτάσεις των κομμάτων, για τις κλήσεις των μαρτύρων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,
τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τα κορυφαία ονόματα της τρόικας, μέχρι πρώην υπουργούς, κεντρικούς τραπεζίτες, επικεφαλής οργανισμών και καθηγητές οικονομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο το ΔΝΤ και την τρόικα καλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, μεταξύ άλλων, τον Πολ Τόμσεν, τον Κλάους Μαζούχ και τον Ματίας Μορς, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν οι πρωθυπουργοί της περιόδου Οκτώβριος 2009-Ιανουάριος 2015 όπως υποστήριξε προφορικά η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. 
Από την πλευρά της η ΝΔ καλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει στην Εξεταστική με την ιδιότητα του (πρώην) συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όσο και με την ιδιότητα του νυν υπουργού Οικονομικών εξαιτίας της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία, όπως υποστηρίζει η ΝΔ, ήρθε η τρίτη τροποποίηση του δευτέρου μνημονίου με τη διατήρηση του αγγλικού Δικαίου ενώ καλεί ακόμη και το μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης Γιώργο Χουλιαράκη.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «για εμάς αποτελεί προϋπόθεση να έρθουν εδώ όλοι οι πρωθυπουργοί. Από τον Καραμανλή έως τον κ. Τσίπρα, καθώς και όλοι οι υπουργοί Οικονομικών», ωστόσο, η λίστα που κατέθεσε δεν περιείχε ονόματα πρωθυπουργών.
Ο Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ πρότεινε να κληθούν, μεταξύ άλλων, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο πρώην πρωθυπουργός  Λουκάς Παπαδήμος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος  Παπακωνστνατίνου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο δημοσιογράφος Πήτερ Σπήγκελ, ο επικεφαλής της Τask Force Χόρστ Ράϊχενμπαχ, ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας  Χ.Γ. Φούχτελ, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν και ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Πηγή:  topontiki.gr