ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ:  ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Είναι γνωστές οι ελλείψεις σε προσωπικό στα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Μια βραχυπρόθεσμη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι ο θεσμός του επικουρικού προσωπικού το οποίο καλύπτει εποχιακές ανάγκες. Η συνήθης περίοδος ήταν ένα έτος. Με νόμο (ν. 4320 άρθρο 39, παρ. 3 ) που ψηφίστηκε στις 19 Μαρτίου 2015 παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2015).

Παρ όλα αυτά η «οικεία Υγειονομική Περιφέρεια» (5η Υ.Πε ) αρνείται επιμελώς  να απαντήσει στην παράταση των υπηρετούντων επικουρικών υπαλλήλων των οποίων η θητεία έληξε παρά το γεγονός ότι έχει υποχρέωση να αναλάβει την δαπάνη.


Η ερμηνεία του νόμου γίνεται για ακόμη μια φορά επιλεκτικά.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι επιχειρείται περεταίρω αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας, με αποφάσεις «υπηρεσιακών παραγόντων», σε ένα χρονικό διάστημα όπου η λειτουργία του Νοσοκομείου βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Είναι γνωστό ότι με υπεράνθρωπες προσπάθειες παραμένει όρθια η υγειονομική φροντίδα στην περιοχή μας.

Ας αναλάβουν οι Διοικήσεις  τις ευθύνες τους για την εφαρμογή των ρητών διατάξεων του νόμου και ας κατανοήσουν ότι δεν είναι εφικτή η περαιτέρω απώλεια θέσεων.

Ζητάμε από το αρμόδιο υπουργείο να δοθεί άμεσα λύση υποχρεώνοντας την 5η Υ.Πε να εφαρμόσει το νόμο και να επεκταθούν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών μέχρι τέλους του έτους.

Διερωτόμαστε ποιος κυβερνά τελικά αυτό τον τόπο, οι νόμοι του ή οι αποφάσεις των «αρμοδίων»;





Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ