Μηλιός: Διακοπή των διαπραγματεύσεων, εάν οι δανειστές επιμείνουν στην αδιαλλαξία

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ο Γιάννης Μηλιός, ο οποίος κάνει
λόγο ακόμα και για διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, εάν οι θεσμοί επιμείνουν στην αδιάλλακτη στάση τους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Απλωταριά» της Χίου, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ και πρώην υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ξεκάθαρα πως «εάν οι θεσμοί επιμείνουν στην αδιάλλακτη στάση τους, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει όχι μόνο να καθυστερήσει την αποπληρωμή των δανείων, αλλά και να διακόψει τις διαπραγματεύσεις».
Ασκεί, παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση και την τακτική που έχει ακολουθήσει αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη, κάτι που έχει παραδεχτεί και η ίδια, τονίζοντας με νόημα ότι «δεν διαπραγματεύεσαι δηλώνοντας ότι αποδέχεσαι «το 70% του μνημονίου».
Στη συνέντευξη στην εφημερίδα της Χίου, ο κ. Μηλιός υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση πληρωμών δεν συνεπάγεται έξοδο από την ευρωζώνη, εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά και σημειώνει ότι η συμφωνία που θα υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβιάζει την λαϊκή εντολή για τέλος της λιτότητας και δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας».