«Έξυπνο» μπικίνι προειδοποιεί πότε χρειάζεται αντηλιακό

Το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» μπικίνι, το οποίο διαθέτει έναν
μικροσκοπικό ενσωματωμένο αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας, παρουσίασε μία γαλλική εταιρεία, με στόχο να θυμίζει σε όσες γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία με τις ώρες ότι πρέπει να βάλουν αντηλιακό.
Μόλις η δυνητικά επικίνδυνη ακτινοβολία του ήλιου ξεπεράσει ένα όριο ασφαλείας, το μπικίνι στέλνει μήνυμα προειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο (όπου έχει εγκατασταθεί η σχετική εφαρμογή) είτε της ίδιας της γυναίκας, είτε του συντρόφου της, ώστε να της βάλει αντηλιακό ή να μετακινηθούν στη σκιά.
Με έδρα τη Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας, η εταιρεία «Spinali Design» δημιουργήθηκε από τη Μαρί Σπιναλί, σύμφωνα με τις βρετανικές «Telegraph» και «Daily Mail». Το «bikini connecte» κοστίζει από 150 έως 200 ευρώ.
Ο αισθητήρας, ο οποίος εφαρμόζεται και σε ολόσωμο μαγιό, λαμβάνει υπ' όψιν πόσο ευαίσθητο είναι στον ήλιο το δέρμα και ανάλογα προειδοποιεί με μεγαλύτερη ή μικρότερη καθυστέρηση.
Πάντως, ο αισθητήρας μπορεί και να αφαιρεθεί από το μαγιό.
Η εταιρεία διαθέτει και μια «έξυπνη» πετσέτα παραλίας με ανάλογες δυνατότητες, ενώ ετοιμάζει κι ένα «έξυπνο» παιδικό μαγιό, που θα προειδοποιεί τους γονείς ότι το παιδί τους έμεινε για αρκετή ώρα στον ήλιο.
naftemporiki