Βαρουφάκης: Η Τρόικα ήταν «ομάδες κατοχής» που εξευτέλιζαν υπουργούς.

Οι τροικανοί έρχονταν στην Ελλάδα και εξευτέλιζαν τους υπουργούς και τον ελληνικό λαό, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα από τη βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Στη συνέχεια, ο υπουργός, άσκησε «σκληρή» κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον «αέρα» που είχαν δώσει
οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην Τρόικα. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα,  «Οι Θεσμοί δεν είναι η τρόικα που ζήσαμε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η τρόικα που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την τελευταία πενταετία στον ελληνικό χώρο, ήταν ομάδες τεχνοκρατών κατοχής που εισέβαλλαν στα υπουργεία και εξευτέλιζαν τους υπουργούς και τον ελληνικό λαό.
Τους υπουργούς που περίμεναν τη σειρά τους σε προθαλάμους υπουργείων για να ανακριθούν από τεχνοκράτες. Εμείς την καταργήσαμε την τρόικα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό».
Συγκεκριμένα, για τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΑ-ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως,  «Δεν έλεγαν «όχι» και αποδεχόταν τα πάντα.  Αυτό καλλιέργησε κλίμα φόβου ακόμα και με φωνές για κλειστά ΑΤΜ αν κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε και σχετικό διάλογο με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ο Γάλλος συνομιλητής του, παραδέχτηκε ότι ο τωρινός τρόπος είναι ορθότερος. Πως, δηλαδή, «έτσι έπρεπε να είναι οι συζητήσεις΅να γίνονται στις Βρυξέλλες και οι υπουργοί να συζητούν με υπουργούς».
Για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που με τις κινήσεις της συντέλεσε στην οικονομική ασφυξία της χώρας, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως, «έκλεισε την κάνουλα ρευστότητας στο ελληνικό δημόσιο. Ήταν μια καθαρή πολιτική παρέμβαση της ΕΚΤ».
Και όλα αυτά σε ένα δυσμενές κλίμα που δημιουργούσαν τα ξένα ΜΜΕ. Για αυτό το θέμα ο υπουργός είπε πως, «δεν υπήρχε μέρα που να μην εξαπολύσουν απειλές για Grexit. Μαζί τους και το χαλκείο Βρυξελλών».
Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς,  τονίζοντας πως, η χώρα μας δεν έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης πολιτικής διαπραγμάτευσης, σε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1% για το τρέχον έτος, σημειώνοντας παράλληλα πως, ο στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας για έξοδο από την κρίση και όχι «συμφωνία υποταγής».
Πηγή:  kontranews.gr