ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ!

Το κουνούπι είναι ένας μικρός σε μέγεθος, αλλά τελικά μεγάλος εχθρός, που δεν μπορείς να τον πολεμήσεις εύκολα. Καταστρέφει διαθέσεις, χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. την χαλάρωση ή την ψυχαγωγία μας, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να μας οδηγήσει ακόμη και στο νοσοκομείο.Για ξέγνοιαστες …εντομοαπωθητικές βραδιές, λοιπόν, προετοιμαστείτε έγκαιρα. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει όσα περισσότερα στοιχεία βρήκαμε για φυσικούς τρόπους καταπολέμησης των κουνουπιών.

Τους 12 μεγαλύτερους «φυσικούς» εχθρούς τους δηλαδή, που μπορείτε να τους κάνετε συμμάχους σας και να τους χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Δείτε ποιοι είναι :

1. Σκόρδα: Μάλιστα σκόρδα. Καθαρίστε δυο τρία, βάλτε σε διάφορα μέρη στην βεράντα και τα κουνούπια δεν θα σας πλησιάσουν.

2. Λεμόνι και γαρύφαλλα: Κόβετε το λεμόνι στη μέση και καρφώνετε πάνω του γαρυφαλλάκια
Δείτε εδώ όλα τα παλαβά που συμβαίνουν στον κόσμο

3.λ Lemongrass (λεμονόχορτο): Αγοράστε μια γλάστρα και θα σας χρησιμεύσει και στα φαγητά σας, αφού το λεμονόχρτο δίνει υπέροχο άρωμα, γεύση και στην προκειμένη περίπτωση διώχνει τα κουνούπια.

4. Προσθέστε σε ένα μπουκαλάκι βαποριζατερ λίγο στοματικό διάλυμα με άρωμα μέντας και ψεκάστε κοντά στα φυτά και μέσα στο σπίτι σας, για να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά. Είναι ένα κόλπο που όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι «λειτουργεί».

5. Το πιο γνωστό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η citronella, πρόκειται για ένα φυτό με έντονη μυρωδιά που απομακρύνει τα κουνούπια. Θα βρείτε διάφορα προϊόντα που βασίζονται σε αυτό το φυτό όπως εντομοαπωθητικά σπρέι ή γαλακτώματα, κεριά με αιθέριο έλαιο του φυτού κτλ.

6. Ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να απομακρύνει τα κουνούπια είναι η λεβάντα. Θα τη βρείτε και αυτή σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα ή μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην ειδική συσκευή διάχυσης.

7. Εντομοαπωθητικές ιδιότητες λέγεται ότι διαθέτει και το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω.

8. Μη φοράτε έντονα αρώματα και αποσμητικά γιατί η μυρωδιά τους προσελκύει τα κουνούπια. Προτιμήστε αποσμητικά, λακ, ζελέ και γενικότερα προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα.

9. Για να αποφύγετε τα τσιμπήματα στις εξόδους σας φοράτε παντελόνι και μπλούζα με μακριά μανίκια.

10. Μην αφήνετε νερό να λιμνάζει στο μπαλκόνι σας. Κοιτάξτε για τυχόν διαρροές σωλήνων νερού και υπαίθριες βρύσες που στάζουν. Το νερό μπορεί να προσελκύσει τα κουνούπια.

11. Χρησιμοποιείτε τα εντομοαπωθητικά κεριά όταν κάθεστε έξω.

12. Εντομοαπωθητική δράση θεωρείται ότι διαθέτει ο βασιλικός. Μπορείτε να βάλετε μερικές γλάστρες στο μπαλκόνι σας για να κρατήσετε τα κουνούπια σε απόσταση.http://olympia.gr