Αποκάλυψη από την υπόθεση εκβιαστών: «Ενοικιαζόμενοι» μπράβοι χούλιγκαν στα γήπεδα

Προεκτάσεις που αγγίζουν τον αθλητικό χώρο είχε η πρόσφατη
υπόθεση εξάρθρωσης συμμοριών «νονών της νύχτας» που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα σε Αττική και Βόλο.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν άτομα που δούλευαν και ως «ενοικιαζόμενοι» μπράβοι χούλιγκαν που εμφανίζονταν στο πλευρό παραγόντων ποδοσφαιρικών σωματείων της Football League με μεροκάματο 50-100 ευρώ.
«Ο σκοπός τους είναι τα άτομα αυτά να αποτελέσουν τις εκφοβιστικές «στρατιές» απέναντι στους αντιπάλους. Η πρόσληψη γινόταν κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες, προκειμένου να προστατεύσουν τις αποστολές των ομάδων και να... ελέγξουν τυχόν επεισόδια στις κερκίδες», αναφέρει αστυνομική πηγή.
Πιο συγκεκριμένα, ένας 29χρονος που ήταν ύποπτος για την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της Προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή τον Νοέμβριο του 2012 στο Χαλάνδρι, ένας 45χρονος, από τους βασικούς κατηγορουμένους της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλο στο οπαδικό ραντεβού θανάτου της Λ. Παιανίας το 2007, ένας 45χρονος κατηγορούμενος στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, λαθρεμπόριο όπλων, εκβιασμούς και εκρήξεις, μαζί με 30 ακόμη «φουσκωτούς» είχαν κάνει την εμφάνισή τους στις κερκίδες σταδίου της περιφέρειας, όπου «πρωταγωνίστησαν» σε εικόνες έντασης.
Ο 29χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως πρωταγωνιστής εκβιαστικών ομάδων σε Αθήνα και Βόλο, ενώ από βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες εμφανίζεται στο πλευρό προέδρων ομάδων ποδοσφαιρικών σωματείων, πρωταγωνιστώντας σε συμπλοκές στις κερκίδες των σταδίων.
Η «πληρωμένη» συμμετοχή των εύσωμων ανδρών εμφανίζεται με εικόνες και βίντεο σε τουλάχιστον τρεις αγώνες της περιόδου που πέρασε.
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ο 29χρονος φέρεται να συνομιλεί με άγνωστο προς το παρόν άτομο και να το προτρέπει να στοιχηματίσει σε συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν «σίγουρο».
Αυτή η συνομιλία έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω έρευνας από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.
huffingtonpost