Παρενόχληση ανήλικης μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων (δύο Ελλήνων, ηλικίας 29 και 24 ετών και ενός αλλοδαπού 21 ετών).
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, σχετικά με υπόθεση 12χρονης, που είχε διακομιστεί σε παιδιατρική κλινική, σε κατάσταση μέθης και όπως προέκυψε, συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με τέσσερα άτομα, τα οποία της είχαν ζητήσει να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Παράλληλα, ένας εξ αυτών της είχε αποστείλει αντίστοιχες φωτογραφίες. Επίσης, υπήρχαν προτροπές και από τους τέσσερις, προκειμένου ο καθένας ξεχωριστά, να βρεθεί με την ανήλικη και να προβεί σε ασελγείς πράξεις μαζί της.
Όλα αυτά τέθηκαν υπ” όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την ενδελεχή ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα των εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, ενώ ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με εταιρείες παροχής διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και οι επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.
Οι συλλήψεις
Πρωινές ώρες της 7-9-2015 και της 11-9-2015 κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στις κατοικίες των δύο Ελλήνων, σε περιοχές της Αττικής.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι ο 21χρονος αλλοδαπός αναζητείται, καθώς όπως προέκυψε είχε αλλάξει κατοικία.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. http://www.altsantiri.gr