Goldman Sachs: Έως και 20 δισ. το κεφαλαιακό έλλειμμα των ελληνικών τραπεζών.

Περαιτέρω επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος των ελληνικών τραπεζών «βλέπει» η Goldman Sachs-Στο επίκεντρο η ανακεφαλαιοποίηση. 
Στα 7-20 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα το
κεφαλαιακό έλλειμμα των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με έκθεσή της για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Goldman Sachs σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στις ανακεφαλαιοποιήσεις, ωστόσο εφιστά την προσοχή στους παράγοντες που επιδεινώνουν το κλίμα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Ειδικότερα, υπογραμμίζεται πως σε ό,τι αφορά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η συμμετοχή και ποιος ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα. «Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί, αλλά δεν είναι εγγυημένη. Το μέγεθος της ανακεφαλαίωσης θα φτάσει κοντά στην κορυφή του προσυμφωνημένου ποσού των 10-25 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημειώνεται στην έκθεση.
Παράλληλα, η λειτουργία των ελληνικών κρίνεται ανθεκτική, όμως υπογραμμίζεται πως «τα χειρότερα είναι μπροστά» και πως το ζήτημα της ρευστότητας δεν είναι πλέον μείζον.
Η Goldman Sachs μειώνει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες και αναμένει συνολικό ποσό κεφαλαιακών αναγκών για τις τράπεζες, 13 δισ. ευρώ, αλλά υποθέτει ότι το περίπου 75% θα χρειαστεί να αντληθεί μέσω απευθείας κεφαλαιακών “ενέσεων”.
Συγκεκριμένα, μειώνει την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 0,13 από την προηγούμενη των 0,30 ευρώ, αυτή της Πειραιώς στα 0,08 από τα 0,40 ευρώ, και για την Eurobank Ergasias στα 0,03 ευρώ από τα 0,12 ευρώ. Η σύσταση διατηρείται neutral και για τις τρεις τράπεζες.
Πηγή:  fortunegreece