ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ημέρα εορτασμού της αντίστασης του ελληνικού λαού στον φασισμό, η ημέρα εορτασμού του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 σημαδεύτηκε από την παρουσία και τις προκλήσεις των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Καρακώστας, συνοδευόμενος από χρυσαυγίτικη συνοδεία, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου και υπήρξε αντίδραση της ΠΕΑΕΑ και μελών του ΚΚΕ που διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα.
Οι νεοναζιστές όμως, δεν σταμάτησαν τις προκλήσεις τους. Αργότερα και μετά το πέρας της παρέλασης στη Θήβα, επιτέθηκαν και χτύπησαν αιφνιδιαστικά και πισώπλατα, μέλος της αντιφασιστικής κίνησης Θήβας και του ΚΚΕ, που συμμετείχε στην διαμαρτυρία στην κατάθεση στεφάνων. Η επίθεση αυτή από τους απόγονους των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου, την μέρα που η Ελλάδα γιορτάζει την αντίσταση στην φασιστική εισβολή, είναι μια ισχυρή πρόκληση και ταυτόχρονα προσβολή στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον φασισμό και στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας, το νομό μας και την πόλη μας.
Οι προκλήσεις των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής θα βρούν απέναντι τους, τη δημοκρατική αντίσταση του λαού μας στη Θήβα και παντού.       
Καταγγέλλουμε την προκλητική φασιστική επίθεση σε όλους τους πολίτες.
Καλούμε τους πολίτες της Θήβας και της Βοιωτίας σε δημοκρατική αντιφασιστική  εγρήγορση και σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 29-10-2015 και ώρα 19:00 στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
Θήβα 28 Οκτωβρίου 2015
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
Λαϊκή Ενότητα Θήβας