νέα δημοσκόπηση.Στο 1% η διαφορά

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη για
τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα καταγράφει πολύ μεγάλες απώλειες και διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, που κινείται επίσης σε χαμηλά επίπεδα, εν αναμονή και της εκλογής νέου αρχηγού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20% έναντι 19% της Νέας Δημοκρατίας.  Ακολουθούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη με  4%, ενώ στο όριο του 3% βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων.
Στο 2,5% βρίσκεται το Ποτάμι ενώ ακόμα πιο χαμηλά, στο 2% βρίσκεται ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει ποσοστό 2,5 ενώ δεν ξέρω/δεν απαντών απάντησε το 31% των ερωτηθέντων.
Στην ίδια δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το πως εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση μέσα στους επόμενους 12 μήνες με το 51% να πιστεύει ότι θα χειροτερεύσει πολύ, το 24% ότι θα χειροτερεύσει λίγο, 14% θα μείνει ίδια και μόλις 8% ότι θα βελτιωθεί λίγο ή πολύ.