Κύρτσος: Να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα «με το καλό ή με το πιο σκληρό»

"Κάποτε πρέπει να φύγουν οι αγρότες από τους δρόμους, με το καλό, ενδεχομένως και με το πιο σκληρό. Δεν γίνεται να είμαστε
όμηροι μια ομάδας αγροτών, οι οποίοι δεν ξέρω αν είναι και αντιπροσωπευτικοί" είπε, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.
Μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα, εξέφρασε αμφιβολίες για το αν όσοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αντιπροσωπεύουν τους αγρότες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιοι προέρχονται από το ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. "Άλλοι από τα μπλόκα, άλλοι από το ΚΚΕ, δεν είναι αυτή η πλειονότητα των αγροτών, άρα πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση" επισήμανε, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που προκαλούνται στο εμπόριο και στις εξαγωγές - εισαγωγές προϊόντων και υπογράμμισε ότι αν συνεχιστούν οι αποκλεισμοί δρόμων για άλλες 2 - 3 εβδομάδες, τότε θα υπάρξει κρίση εμπιστοσύνης.
Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη διαφοροποίηση των χωρών του Βίζενγκραντ στο προσφυγικό ζήτημα, είπε ότι αυτές οι χώρες έχουν διαφορετικές εμπειρίες και προτεραιότητες, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί, όταν τους ενέταξε στους κόλπους της, με τις αλλεπάλληλες διευρύνσεις. "Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε συνεννοούμενοι κυρίως με τους πιο αναπτυγμένους, δηλαδή Γερμανία, Αυστρία Σουηδία, που έχουν ανοίξει και τις χώρες τους και θέλουν να ενσωματώσουν πρόσφυγες και μετανάστες" επισήμανε ο κ. Κύρτσος.
Επίσης, ανέφερε το περίγραμμα των θέσεων που διατυπώσει ο αρχηγός της ΝΔ στη διάρκεια των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κλείσει θετικά η αξιολόγηση, μέχρι τις 27 Μαρτίου, με την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθεί θετικά και η ελληνική κυβέρνηση. http://www.imerisia.gr