Στη ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη ο Δ. Κουτσούμπας

Σήμερα, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες κυνηγώντας το συνεχώς αυξανόμενο
κέρδος, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε όχι, μαζί με τους διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ), φροντίζουν να ξαναπληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης εντείνοντας την εκμετάλλευση.
Απ αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται η ΛΑΡΚΟ. Ετοιμάζουν απολύσεις. Κόβουν μισθούς και παίρνουν συνολικά μέτρα για μειώσεις στις παροχές, στις συντάξεις. Ταυτόχρονα αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και τη φορολογία, μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες στην παιδεία, την υγεία την πρόνοια, καταδικάζοντας το λαό στην ανέχεια, τη φτώχεια και την ανεργία.

Η ΛΑΡΚΟ αποτελεί μια πολύ σημαντική παραγωγική μονάδα, που έχει στρατηγική σημασία για την οικονομία της Χώρας μας. Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, λειτουργώντας στα πλαίσια της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μεγάλων συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, που μπορεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό μας πλούτο, σε όφελος των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτά μπορεί να αναπτυχθεί, να εκσυγχρονιστεί, να αξιοποιήσει τόσο την παραγωγή όσο και κάθε άλλη δυνατότητα που έχει, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και φυσικά μια άλλη εξουσία. H λαϊκή εξουσία.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Το Κ.Κ.Ε απευθύνεται στον λαό της περιοχής, καλώντας τον να αντιδράσει και να αντισταθεί δυναμικά στην προωθούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Για τις θέσεις του ΚΚΕ και τη διέξοδο που προτείνει, θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στη Λάρυμνα στην ανοιχτή σύσκεψη με τους εργαζόμενους και τα ΔΣ των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα της Λέσχης της ΛΑΡΚΟ. Επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στους εργάτες, στην πύλη του εργοστασίου στην αλλαγή βάρδιας, στις 1:45μ.μ.