Τα ευαίσθητα σημεία στην υγεία του κάθε ζωδίου ξεχωριστά- Η αστρολογία βοηθάει στην πρόληψη

Ποια είναι τα ευαίσθητα σημεία στο σώμα του κάθε ζωδίου; Από ποιες ασθένειες μπορεί να προσβληθεί; Η αστρολογία μπορεί να σας βοηθήσει να ακούσετε όσα λέει το σώμα του κάθε ζωδίου ξεχωριστά.
ΚΡΙΟΣ
Έχουν σημείο ευαισθησίας το κεφάλι. Σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, έχουν την τάση να νοσούν από ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.  Συνήθως υποφέρουν από κεφαλαλγίες, ιγμόρεια, αυχενική ένταση, πιασμένο αυχένα, προβλήματα αυτιών και ματιών, αϋπνίες, νευραλγίες, παρεγκεφαλίτιδα, μυελοπάθειες και έχουν έντονη την τάση να χτυπούν στο κεφάλι τους συχνότερα απ ότι τα υπόλοιπα ζώδια του ζωδιακού κύκλου.
 Συνιστάται σωματική άσκηση ή συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες.
ΤΑΥΡΟΣ
 Έχουν ευαίσθητα μέρη του σώματος τον λαιμό, τον λάρυγγα, τους ώμους, τον αυχένα, τις αμυγδαλές, τον θυρεοειδή αδένα, τους στερνοκλειδοματοειδείς μύες και τα φωνητικά όργανα. Πολύ συχνά ρέπουν στην παχυσαρκία, ενώ υποφέρουν από πονόλαιμο και παρουσιάζουν μόνιμα προβλήματα δυσλειτουργίας του θυρεοειδή, που επηρεάζει αρνητικά και τα βάρος τους και τον ύπνο, με έντονη συναισθηματική φόρτιση και άγχος, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν και τον Ωροσκόπο στον Ταύρο.
Θα πρέπει να προσέχουν το βάρος τους με καλή διατροφή και τακτική άσκηση! Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, η άσκηση σε ένα άνετο και πολυτελές γυμναστήριο θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ισορροπία της σωματικής τους υγείας.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Έχουν σημεία ευαισθησίας του σώματος τους, τους ώμους και τα χέρια και προδιαθέτουν σε ασθένειες των νεύρων, ιδιαίτερα των δελτοειδών νεύρων, του τραπεζοειδή, ένταση πλάτης – ώμων, προβλήματα θώρακα, πνευμόνων και πλευρών, ενώ οι γυναίκες πολλές φορές ενδέχεται να παρουσιάζουν βήχα, άσθμα και κατάπτωση. Ορισμένοι από τους Διδύμους υποφέρουν από κατάγματα και εξαρθρώσεις. Ορισμένοι από σας για να μην υποφέρετε από κρίσεις άσθματος, αποφύγετε το έντονο στρες, απασχολούμενοι με  πνευματικές ασχολίες ή ταξίδια, που θα σας βγάλουν από την εσωστρέφεια και την ανασφάλεια. Αποφύγετε ή ελαττώστε το κάπνισμα που μπορεί να επιβαρύνει μελλοντικά τους  πνεύμονες σας.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έχουν σημείο ευαισθησίας σώματος το στήθος, ενώ οι έντονες ανησυχίες και η στεναχώρια τους επηρεάζουν στο πεπτικό σύστημα.
 Παθήσεις στο στομάχι, παθήσεις στα έντερα, ισχιαλγίες, πόνοι μέσης και γονάτου, ρευματισμοί, ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη και απώθηση είναι συχνά. Άτομα με Σελήνη στον Καρκίνο είναι πιο ευάλωτοι σε ασθένειες του στήθους και οι γυναίκες θα πρέπει να παρακολουθούν με συνεχείς μαστογραφίες την περιοχή αυτή.
  Οι Καρκίνοι θα πρέπει να αποβάλλουν άγχος, ανησυχίες, ζήλιες και μνησικακίες που οφείλονται στο οικογενειακό περιβάλλον ή προέρχονται από τον τομέα των σχέσεων, και θα το καταφέρουν, αν χρησιμοποιήσουν σωστά την φαντασία τους στον τομέα της μαγειρικής, της μουσικής ή της συγγραφής.
ΛΕΩΝ
Έχουν σημεία ευαισθησίας σώματος την καρδιά και την σπονδυλική στήλη. Έχουν την τάση για ασθένειες του κυκλοφορικού, της ωμοπλάτης, των ώμων, του αυχένα και της καρδιάς. Συχνά παρουσιάζουν αυχενική ένταση με πόνους, κεφαλαλγίες και κατάπτωση. Με κυβερνήτη το σημείο της καρδιάς, ορισμένοι Λέοντες ενδέχεται να παρουσιάσουν αυξημένη χοληστερόλη.
 Συνιστάται κολύμβηση, ομαδικά αθλήματα, γυμναστική, ιδιαίτερα όσοι κάνουν καθιστική ζωή, για να αποφεύγονται μελλοντικά προβλήματα με τους σπονδύλους, τους αστραγάλους και το κυκλοφορικό.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Υποφέρουν από άγχος και έχουν την τάση για ασθένειες του συκωτιού, των νεφρών, των εντέρων, της λεκάνης και της κοιλιακής χώρας.
 Ανήκουν στους απαισιόδοξους του ζωδιακού κύκλου, με αποτέλεσμα συχνά να εμφανίζουν νευρικές διαταραχές, συχνές ημικρανίες και κεφαλαλγίες, με εμμονές, αναστάτωση και επικίνδυνα σενάρια που τορπιλίζουν την θετική ενέργεια και την αυτοπεποίθηση τους.  Πολύ συχνά το στρες, η ανησυχία και η στενοχώρια μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, ενώ στις γυναίκες παρουσιάζονται συχνά προβλήματα της μήτρας και των γεννητικών οργάνων. Δεν είναι σπάνιο να παρατηρείται μεταξύ των εκπροσώπων του ζωδίου αυτού υποχονδρία ως προς τους κανόνες υγιεινής και την καθαριότητα.
 Καθημερινό περπάτημα, γυμναστήριο, τακτική σωματική και πνευματική άσκηση, καθώς και ποικίλα ενδιαφέροντα χαρίζουν ισορροπία στην γενική κατάσταση της υγείας, ιδιαίτερα όσοι έχουν Ωροσκόπο στους Διδύμους, με ισχυρή την επίδραση του Ερμή.
ΖΥΓΟΣ
Είναι επιρρεπείς στους πονοκεφάλους και την αυχενική ένταση.
 Σημεία ευαισθησίας σώματος είναι το συκώτι, οι ασθένειες των νεφρών, το φλεβικό σύστημα, τα έντερα, οι πόνοι στην λεκάνη και γενικά στην κοιλιακή χώρα. Στις γυναίκες συνήθως παρατηρούνται συμπτώματα ναυτίας με κεφαλαλγίες, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.
 Οι Ζυγοί, αν και απεχθάνονται την άσκηση, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την σωματική τους ενέργεια με δυναμικό τρόπο, σε διάφορα αθλήματα, ίσως ιδιαίτερα σκληρά και απαιτητικά ή τον χορό, για να αντιμετωπίσουν το άγχος και την πίεση που ενδέχεται να τους καταβάλει σωματικά.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σημεία ευαισθησίας είναι τα γεννητικά όργανα, ο λαιμός, η μύτη, ο εμμηνορροϊκός κύκλος στις γυναίκες, ο προστάτης στους άντρες και ο ζαχαρώδης διαβήτης.
 Η ζωδιακή περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι υπεύθυνη για την εμμονή τους με το σεξ, και συνιστάται να μην ρισκάρουν επαφές χωρίς προφυλάξεις! Εξαιτίας του Πλούτωνα, που συνήθως είναι πάνω ή κοντά στον Ωροσκόπο τους, θα πρέπει να ασκούν έντονη σωματική άσκηση για να εξισορροπούν το ενεργειακό τους πλεόνασμα.
 Θα πρέπει να αποφεύγονται λιπαρά και αλκοόλ για να κρατούν το σωματικό τους βάρος σε καλό επίπεδο. Θαλάσσια σπορ, πολεμικές τέχνες και σκληρά αθλήματα τονώνουν και εξισορροπούν την ενέργεια τους.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Έχουν τάση για ασθένειες των αναπνευστικών οργάνων, του νευρικού συστήματος και του συκωτιού.
 Ζωδιακά σημεία σώματος έχουν τους μηρούς και τους γοφούς, ιδιαίτερα στο γυναικείο φύλλο, που συνήθως έχουν την τάση να παίρνουν βάρος στα σημεία αυτά. Εξαιτίας της υψηλής τους αισιοδοξίας είναι επιρρεπείς στα αλκοολούχα ποτά και το μεθύσι ενός Τοξότη αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία, που όμως επιβαρύνει το συκώτι του και προκαλεί στομαχικά προβλήματα.
 Οι Τοξότες αγαπούν το καλό φαγητό και έχουν τάση προς την παχυσαρκία. Θα πρέπει να αποφεύγουν λιπαρά φαγητά και να επισκέπτονται συχνά το γυμναστήριο ή να απολαμβάνουν την ζωή στην ύπαιθρο με ορειβασία, ποδήλατο ή ελεύθερο κάμπινγκ, όπου θα απολαύσουν συναρπαστικές εμπειρίες και θα απελευθερώνουν όλη τους την εσωτερική ένταση μέσα από νέες εμπειρίες ή περιπέτειες.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σημεία ευαισθησίας σώματος τα γόνατα και τις κινήσεις.
 Συνήθως είναι επιρρεπείς στο άγχος και αυτό επηρεάζει αρνητικά την διαδικασία της πέψης με γαστρικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα και πόνους πλευρών.  Επιρρεπείς είναι επίσης στους ρευματισμούς, σε προβλήματα με τα δόντια και παρουσιάζουν δερματικές παθήσεις. Εξισορροποιητικοί παράγοντες στις παραπάνω προδιαθέσεις είναι η εσωτερική γαλήνη ή και η ενασχόληση τους σε τομείς που θα έχουν στόχο την υλική τους ευδαιμονία.
 Οι άνθρωποι με Ήλιο στον Αιγόκερω για να διατηρήσουν το σώμα και τις αρθρώσεις τους σε καλή κατάσταση θα πρέπει να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα με συχνές αποδράσεις στο ύπαιθρο, σωματική άσκηση, ομαδικά παιχνίδια, διαλογισμό  και γιόγκα. Συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο θα διατηρήσουν τη στοματική τους υγιεινή και τα δόντια τους σε καλή κατάσταση. Συνιστάται επίσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού κρέμες προσώπου και αντηλιακά σώματος με υψηλό δείκτη προστασίας!
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Κρόνος επηρεάζει αρκετά την σωματική τους ευαισθησία με ασθένειες των πνευμόνων και των ματιών.Έχουν ευαισθησία στους αστράγαλους και το κυκλοφορικό. Πολλοί από τους Υδροχόους υποφέρουν από διαστρέμματα, πόνους στα γόνατα και κατάγματα. Συχνά θα πρέπει να ελέγχουν τη χοληστερίνη με εξετάσεις αίματος και το κυκλοφορικό τους σύστημα. Υγιεινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά συνιστάται στα άτομα με Ήλιο στον Υδροχόο. Ψυχολογική ισορροπία προτείνεται μέσα από την αυτογνωσία, το γιόγκα και τον διαλογισμό. Οι Υδροχόοι θα πρέπει να κατανοήσουν σε βάθος τον εσωτερικό τους κόσμο, για να αποβάλουν την αίσθηση μοναξιάς, αφού καταφέρουν να αποδεχθούν τα λάθη και τις αποτυχίες τους.
ΙΧΘΕΙΣ
Έχουν προδιάθεση για ασθένειες των πνευμόνων, των νεύρων, της κοιλιακής χώρας, του κυκλοφορικού και της καρδιάς. Η τάση τους για συγκεκριμένες ασθένειες συχνά σχετίζεται με την Σελήνη και τον Ωροσκόπου του προσωπικού τους Ωροσκοπίου.  Πολλές φορές οι Ιχθείς ταλαιπωρούνται από ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη και απώθηση. Η τάση φυγής που έχουν και ο έμφυτος ρομαντισμός τους, τους οδηγεί πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις αλκοολισμού και ναρκωτικών.
 Συνιστάται υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, κολύμβηση και αποφυγή καταχρήσεων πάσης μορφής και αλκοολούχων ποτών. Αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια και ενεργειακά προϊόντα θα κάνουν την ατμόσφαιρα ιδεώδη και θα βοηθήσουν να ισορροπήσουν το μεταφυσικό χαρακτήρα των Ιχθύων και ίσως βοηθήσουν να ξεπεράσουν την κατάθλιψη και την δυσαρέσκεια που τους γεμίζει με ανησυχία, φόβο και κατάθλιψη . Η ψυχανάλυση ισορροπεί το ψυχολογικό τους τοπίο και βοηθάει αποτελεσματικά στο να ξεπεράσουν εξαρτήσεις τους από ουσίες. http://www.govastileto.gr