Σκάει βόμβα με νέο κύκλωμα εκβιαστών - Ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η εξιχνίαση της υπόθεσης τουκυκλώματος εκβιαστών.

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας και τη σύλληψη των τριών βασικών πρωταγωνιστών ..
της σπείρας, νέος κύκλος ερευνών έχει ξεκινήσει από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τρία άτομα που διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις με μεγάλες ΔΕΚΟ έχουν ατύπως προσέλθει στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ακόμη μία σπείρα εκβιαστών που δρούσε παράλληλα σε βάρος του Δημοσίου.
Πηγές του «Εθνους της Κυριακής» μάλιστα αναφέρουν ότι αυτά τα νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν έρευνα που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη εδώ και καιρό από τους ειδικούς αστυνομικούς.
Η σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, του 50χρονου δημοσιογράφου και υπεύθυνου σε πολλά γραφεία Τύπου Τάκη Μουσσά και του 36χρονου οικονομικού συντάκτη Χρήστου Φράγκου φαίνεται ότι έδωσαν το κίνητρο σε άλλα θύματα εκβιασμών να καταφύγουν στις Αρχές.
Τα τρία άτομα που ήδη έχουν επισκεφθεί τον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ, εκτός από ονόματα «δημοσιογράφων» και σημαντικές πτυχές της δικής τους εμπειρίας, φέρεται να δήλωσαν ότι δέχονται απειλές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, έναν τεχνοκράτη, καθώς κι ένα στέλεχος ΔΕΚΟ, που προσήλθαν μεν με τους δικηγόρους τους, αλλά χωρίς να καταθέσουν επίσημα στις Αρχές.
Στους αστυνομικούς εξομολογήθηκαν τους φόβους τους για την κάλυψη που θα έχουν σε περίπτωση που εμπλακούν ενεργά στην εξάρθρωση του κυκλώματος.
Διαφορετικοί στόχο
«Το απόστημα έσπασε» δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες. «Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, στο παράλληλο κύκλωμα εκβιαστών συμμετέχουν ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας που λειτουργούσε διαφορετικά από αυτό που εξαρθρώθηκε ήδη. Τα γνωστά άτομα χρησιμοποιούσαν πάλι ιστοσελίδες για να εκβιάζουν, αλλά επέλεγαν να ''αρμέγουν'' πολλά χρήματα από λίγους» είπε με νόημα.
Επέμεινε πάντως ότι βασική θα είναι η κατάθεση των θυμάτων των εκβιαστών, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα φωτίσουν την υπόθεση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο κύκλωμα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει παρόμοιο τρόπο δράσης (modus operandi) με αυτό που έχει ήδη εξαρθρωθεί, αλλά δεν αφορά κοινά πρόσωπα. Και σε αυτήν την περίπτωση ειδησεογραφικές ιστοσελίδες εκβίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων, τραπεζών και τεχνοκράτες.
Πέρα από τις εταιρείες, όμως, στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βρεθεί και πρόσωπα με οικονομική επιφάνεια, κάτι που διαφέρει από την προηγούμενη υπόθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα έσοδα από τις... εκβιαστικές δραστηριότητες των μελών της σπείρας έφταναν μηνιαίως σε ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ. Ολα προέρχονταν από διαφημιστικά πακέτα που έδιναν κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες...
Τα προφίλ των εκβιαστών του δεύτερου κυκλώματος δεν διαφέρουν κατά πολύ από τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος που έχει ήδη εξαρθρωθεί.
Πρόκειται για δημοσιογράφους κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ, που έχουν ιδρύσει δικά τους sites και «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα στη συζήτηση για τα οικονομικά θέματα. Η βασική διαφορά των νέων προσώπων είναι ότι έχουν πρόσβαση στα παραδοσιακά Μέσα και άρα η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη επιρροή στη δημόσια σφαίρα.
«Αν καταθέσουν οι νέοι μάρτυρες και γίνουν γνωστά τα ονόματα θα σκάσει βόμβα μεγατόνων» τόνισε η ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε ότι στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες σχετικά με τον φάκελο που συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί.
usay.gr