4 τροφές που «σβήνουν» τις ρυτίδες

Η αντιγήρανση δεν βασίζεται μόνο στις κρέμες και τις μάσκες. Χρειάζεται και βοήθεια εκ των έσω. Υπάρχουν τροφές που βελτιώνουν
κατά πολύ την υφή του δέρματος.

1. Φράουλες
Πλούσιες σε βιταμίνη C, έχουν αυξημένες αντιοξειδωτικές ικανότητες, επομένως καταπολεμούν τις ρυτίδες και λειτουργούν όπως μια αντιγηραντική κρέμα. Είναι επίσης πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο και μαγνήσιο, μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για τη ρύθμιση της χοληστερόλης και των τριγλυκερίδιων. Επιπλέον, περιέχουν σαλικυλικό οξύ, που βελτιώνει την αρτηριακή πίεση, καθώς και ελλαγικό οξύ, μια φυσική αντικαρκινική ουσία.


2. Σπαράγγια
Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Ε και K, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία των οστών και την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως το φολικό οξύ, που μαζί με τη Β12 ενισχύουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα σπαράγγια περιέχουν επίσης μεταλλικά στοιχεία όπως φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και σελήνιο, τα οποία όχι μόνο είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, αλλά αποτρέπουν και ασθένειες όπως η υπέρταση, η οστεοπόρωση και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.



3. Ρόδι
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για τη γήρανση, το στρες και τις εκφυλιστικές παθήσεις και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων τύπων καρκίνου. Αποτελεί επίσης μια ισχυρή πηγή ελλαγικού οξέος, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, βιταμινών Β και βιταμίνης Α, ουσίες που καταπολεμούν την κυτταρική γήρανση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.



4. Αβοκάντο
Άλλη μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό και αποτρέπουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Επιπλέον, το αβοκάντο περιέχει και βιταμίνη D, απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου και άρα την αποτροπή της οστεοπόρωσης. Είναι επίσης μια ισχυρή αντιφλεγμονώδης τροφή, χάρη στην περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή, καροτενοειδή, φυτοστερόλες και λιπαρά οξέα Ω3, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή στους ιστούς και τις αρθρώσεις.


http://www.govastileto.gr