Οδοιπορικά: Ρύθμιση βόμβα για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα οδοιπορικά των στρατιωτικών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα αποκαλύπτεται στην απάντηση που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας
Δημοσιονομικής πολιτικής Φ. Κουτεντάκης στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, σχετικά με τα οδοιπορικά.

Το θέμα είχε προκύψει ότα η ΕΣΠΕΗΠ είχε εντοπίσει το αλαλούμ που επικράτησε με το νέο νόμο. Τον ένα μήνα δίνουν 40 ευρώ σύμφωνα με το νέο νόμο, τον άλλο μήνα βάζουν φρένο και λένε περιμένετε εννέα μήνες να βγει το Προεδρικό Διάταγμα.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερήσια αποζημίωση σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4336/2015 έχει οριστεί στα 40 ευρώ από 1/1/2016. Κάποιοι μάλιστα στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι, είδαν στους λογαριασμούς τους να μπαίνει αυτή η αποζημίωση.

Ωστόσο η χαρά τους πήγε βόλτα όταν είδαν έγγραφο του ΓΕΣ που επικαλείται έγγραφα της διεύθυνσης οικονομικών του υπουργείου και ενημερώνει πως μέχρι νεωτέρας η ημερήσια αποζημίωση μόνο για τους στρατιωτικούς θα κατέβει στα επίπεδα που ήταν πριν από τον νόμο 4336/2015, δηλαδή στα 29,35 ευρώ, μέχρι να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Αντίθετα, το πολιτικό προσωπικό τυγχάνει να ευεργετείται από το νέο νόμο και δεν χρειάζεται να περιμένει την έκδοση του προεδρικού διατάγματος.

Η ΕΣΠΕΗΠ έκανε επιστολή προς το υπουργέιο οικονομικών ζητώντας διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με αυτές, η ημερήσια αποζημίωση ορίζεται σε 29,35 ευρώ, ανεξάρτητα από τη θέση ή το βαθμό του μετακινούμενου.

Παράλληλα τονίζεται ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί θα δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο "που θα καθορίζει το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις των δαπανών μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".



http://www.onalert.gr/