Ψηφίζουν το νέο Ασφαλιστικό αλλά οι βουλευτές... εξαιρούνται από αυτό

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει στη Βουλή το ασφαλιστικό
νομοσχέδιο και να το ψηφίσουν οι περισσότεροι εκ των βουλευτών,  εξαιρώντας όμως τους εαυτούς τους.
Την ώρα που το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών τόσο για τους ήδη συνταξιούχους όσο και για τους ασφαλισμένους, μειώσεις νέων συντάξεων έως 15% - 30%, αλλά και μόνιμους μηχανισμούς μείωσης των παροχών, οι βουλευτές μένουν «εκτός». Συγκεκριμένα, στο άρθρο 5 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου υπάρχει αναφορά πώς οι βουλευτικές συντάξεις εξαιρούνται απ' ότι ισχύει για όλους τους υπόλοιπους.
Ειδικότερα από το σχέδιο νόμου εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί έως το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.
Την εξαίρεση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΑΝΤ1,  διευκρινίζοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».
«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο» τόνισε.http://www.imerisia.gr