Άλλος ένας «ξαφνικός θάνατος» στο NOOR ONE

Ο Σριβάσταβα Κουμάρ γεννημένος το 1984 στην Ινδία, αποφυλακισμένος αλλά διαμένων στο αστυνομικό κρατητήριο
Δραπετσώνας λόγω φτώχειας (δεν μπορούσε να εξασφαλίσει έστω και προσωρινά μια κατοικία) πέθανε χθες ξαφνικά από παθολογικά αίτια.
Τριάντα δύο ετών ο Κουμάρ, ήταν το νούμερο 3 στον κατάλογο με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης του πλοίου NOOR ONE.
Ήταν ένα από τα μέλη του πληρώματος, όλοι τους Ινδοί, ενός πληρώματος «δεύτερης» διαλογής χωρίς μεγάλες απαιτήσεις.
Ήταν ένα φτηνό πλήρωμα σε ένα... πανάκριβο ταξίδι με φτηνή σημαία ευκαιρίας και ένα «σάπιο», σύμφωνα με τα λόγια του αρχικού πλοιοκτήτη, καράβι.
Αντικείμενο της δίκης είναι φυσικά και το αν γνώριζε το φτηνό αυτό πλήρωμα για τη μεταφορά των ναρκωτικών ή όχι, και αν η μεταφορά αυτή τελικά μπορεί να απέδιδε εκτός από τα δεκάδες εκατομμύρια που θα εισέπρατταν οι όποιοι πρωταγωνιστές της εγκληματικής υπόθεσης, λίγα ψίχουλα και στο ινδικής προέλευσης πλήρωμα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως λένε όλοι, ο Κουμάρ έφερε βαριά την κατηγορία για εμπλοκή του με τα ναρκωτικά, ήταν πολύ στενοχωρημένος και πράγματι ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.
Θυμίζουμε ότι οι ξαφνικοί θάνατοι στη συγκεκριμένη υπόθεση με τους εφοπλιστές και επιχειρηματίες κατηγορούμενους, τα μέλη του πληρώματος, τους φερόμενους ως υπεύθυνους για το ταξίδι και κυρίως για το φορτίο, είναι ήδη τέσσερις, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση.
Ο Κουμάρ, από όσα έγιναν γνωστά στη δίκη, γνώριζε και τον κατηγορούμενο πλοιοκτήτη, αλλά και τον φερόμενο ως ναυλωτή του πλοίου.
Το δικαστήριο καλείται να φωτίσει τώρα όλες της πτυχές της εγκληματικής αυτής υπόθεσης.  http://www.efsyn.gr