Τάρτα σοκολάτας

Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα σοκολάτας σκέτος πειρασμός. Είναι από τις τάρτες που ένα κομμάτι μόνο … ποτέ δεν φτάνει…
Απολαύστε το…

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. μπισκότα digestive
50 φουντούκια καβουρδισμένα

Για τη γέμιση:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
80 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
4 μεγάλα αυγά [χωριστά ασπράδια -κρόκοι]
40 γρ. ζάχαρη άχνη

Για γαρνίρισμα:
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα 20-22 εκ. περίπου με αποσπώμενη βάση ή στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα απλό ταψί ίδιων διαστάσεων.
Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί, τα κομματάκια σοκολάτας με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Θρυμματίζετε στο multi, σε σκόνη, τα μπισκότα, προσθέτετε και τα φουντούκια και τα χτυπάτε να ψιλοθρυμματιστούν. Βάζετε το μείγμα μπισκότου-φουντουκιού, στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία νερού, τη κρέμα γάλακτος, τα κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας και γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες. Βγάζετε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για 1-2 λ, και προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Βάζετε σε καθαρό μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Βάζετε σταδιακά με ένα κουτάλι λίγη λίγη τη μαρέγκα στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομοιογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Απλώνετε το μείγμα πάνω στη κρύα πλέον βάση μπισκότου, τη στρώνετε ισομερώς, την ισιώνετε με μια μαρίζ και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Όταν πρόκειται να σερβίρετε χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή, γαρνίρετε με ένα κορνέ και πασπαλίζετε με τριμμένη, στο χοντρό του τρίφτη, σοκολάτα κουβερτούρα.

olasimera.gr