Δημοσκόπηση - κόλαφος: 8 στους 10 πολίτες θεωρούν ανίκανη την κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση

Δημοσκόπηση - κόλαφο για την κυβέρνηση διενήργησε η Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ με την έρευνα να δείχνει ότι υπάρχει απίστευτη απαισιοδοξία στην
κοινωνία, αλλά και πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Οι πολίτες σε ποσοστό 80% απαντούν όχι στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ένα ποσοστό 11% λέει “ναι” με ένα ποσοστό 9% να αποφεύγει να απαντήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το 63% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές θεωρεί ότι την κυβέρνηση ανίκανη να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης.
Πρόκειται για βαθύ ρήγμα, όπως λέει η εφημερίδα, της κοινωνίας με το κόμμα που κυβερνά.
Βάσει της δημοσκόπησης, το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Συνολικά το 11% εξακολουθεί να επενδύει στις κυβερνητικές ικανότητες.
Την ίδια ώρα οι πολίτες βάζουν σε προτεραιότητα την άρση των μέτρων λιτότητας καθώς στην ερώτηση για το τι είναι πιο σημαντικό γιοα την οικονομία απαντούν σε ποσοστό 70% το τέλος της λιτότητας, σε ποσοστό 17% η βιωσιμότητα του χρέους ενώ ένα ποσοστό 9% δεν παίρνει θέση.
Διάχυτος είναι και ο φόβος των πολιτών για την επόμενη αξιολόγηση του φθινοπώρου και ιδιαίτερα για το θέμα των εργασιακών, ενώ σε ό,τι αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται θεωρούν σε ποσοστό 38% πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακολουθούν οι συνταξιούχοι με ποσοστό 27%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 19% και τέλος οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 6%. http://www.imerisia.gr