Παγωτό τούρτα με μπισκότο

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση
    2 1/2 συσκευασίες (285 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
    6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη
    Για το παγωτό

    1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    1 κουτί γάλα εβαπορέ
    1 συσκευασία (154 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
    1 συσκευασία (115 γρ.) μπισκότα mini γεμιστά
    λίγη Merenda
Εκτέλεση
Λιώνω τη μαργαρίνη και την αφήνω να κρυώσει. Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά. Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι. Με την Merenda κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα  ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).

Για το παγωτό

Χτυπώ την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά. Ρίχνω στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπώ για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω και το εβαπορέ και αφήνω ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά.. Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini μιπσκότα στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω. Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

argiro.gr