Πρώτος Δήμος με πιστοποιημένη παιδική χαρά στο Νομό Βοιωτίας, ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων, ο πρώτος δήμος στο Νομό Βοιωτίας έλαβε το ειδικό «σήμα πιστοποιημένης παιδικής χαράς» από το Υπουργείο Εσωτερικών, και αφορά την παιδική χαρά των «Κήπων της Αλιάρτου» .


Η παιδική χαρά αποτελεί κομμάτι των Κήπων της Αλιάρτου, το οποίο καθημερινά είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους και όχι μόνο.

Η κατασκευή της νέας αυτής παιδικής χαράς έχει συνολικό προϋπολογισμό 114.000,00 € με τον ΦΠΑ, τα οποία ο δήμος είχε εξασφαλίσει ως χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση Πόλεων 2012-2015".

Η διαδικασία αυτή, που αποσκοπεί στην ψυχαγωγία των παιδιών με ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία τους, περιλαμβάνει αντικατάσταση παλαιών οργάνων με νέο πιστοποιημένο εξοπλισμό, συντήρηση υφιστάμενων, εγκατάσταση δαπέδων ασφαλείας σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού και εγκατάσταση εξοπλισμού κατάλληλο για χρήση και από Α.με.Α.

Η νέα παιδική χαρά είναι απολύτως εναρμονισμένη στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.

Όπως είναι γνωστό όσες Παιδικές Χαρές είναι ενεργές ελέγχονται από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχων Παιδικών Χαρών και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η σχετική Υπουργική Απόφαση για την ασφάλεια τους, λαμβάνουν πιστοποιητικό καταλληλόλητας & ειδικό "σήμα" προκειμένου να λειτουργούν .

Επίσης ενημερώνουμε πως έχουν γίνει αυτοψίες από αρμόδιο φορέα και έχουν συνταχθεί για λογαριασμό του δήμου εκθέσεις ελέγχου, οι οποίες μας δίνουν την δυνατότητα να εκτιμήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση των παιδικών χαρών και να προγραμματίσουμε άμεσα την ανάπλασή τους.

Οι μη πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές του Δήμου Αλίαρτου – Θεσπιέων σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 18239/05-05-2014 τίθενται εκτός λειτουργίας.

Σύντομα ο Δήμος θα έχει άλλες τέσσερις (4) πιστοποιημένες παιδικές χαρές και σε μερικούς μήνες όλες.

Η δημιουργία της νέας αυτής παιδικής χαράς, οι ενέργειες για τις υπόλοιπες, η φροντίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλες τις τοπικές κοινότητες και η δημιουργία νέων, καθώς και η επιμέλεια των σχολικών μονάδων και των αύλειων χώρων τους, είναι οφειλόμενο χρέος στα παιδιά μας που η Δημοτική Αρχή θα τους το αποδώσει στο ακέραιο .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ