Τυροψωμάκια

Τι χρειαζόμαστε:
-60 γρ. βούτυρο λιωμένο
-1 κουτ. του γλυκού ξερή μαγιά
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

-1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
-100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-180 ml. χλιαρό νερό
-400 γρ. αλεύρι σκληρό

Πώς το κάνουμε:
-Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε εως ότου γίνει χλιαρό.
-Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.
-Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι (δεν θα το πάρει όλο) και το νερό (δεν θα το πάρει όλο), μέχρι να ενωθεί η ζύμη σε μπάλα. Τη δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει ελαστική.
-Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και κάθε κομμάτι ζύμης το πλάθουμε σε σχήμα που θέλουμε. Τα τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα (λαδωμένη) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ρόδίσουν.               actuality-online.blogspot.gr