Οι φημισμένες παραλίες της Κρήτης

Πρόκειται για ένα από ομορφότερα νησιά της Ελλάδας με εξωτικές παραλίες, ατελείωτες αμμουδιές, πλούσια βλάστηση, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό. Ο,τι χρειάζεται δηλαδή κανείς για να περάσει μερικές μέρες
απολαυστικών διακοπών.
Ο λόγος βέβαια για την Κρήτη που ξεχωρίζει για έναν πολύ βασικό λόγο, για τις πολλές και φημισμένες παραλίες της με τα πεντακάθαρα νερά και τις ατελείωτες αμμουδιές. Όποιο μέρος κι αν επιλέξετε να μείνετε θα βρείτε σίγουρα μια παραλία που θα σας κλέψει την καρδιά και θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Δείτε μερικές από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού...

1. Μπάλος, Χανιά

krhth1
Στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης θα συναντήσει κανείς μια εξωτική παραλία-λιμνοθάλασσα που αφήνει τον επισκέπτη με ανοιχτό το στόμα. Πολύ ψιλή άμμος και ρηχά πεντακάθαρα νερά συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό ενώ ταυτόχρονα αποτελεί προστατευόμενη περιοχή από το πρόγραμμα Natura.

2. Πρέβελη, Ρέθυμνο

krhth2
Τρεχούμενα νερά, φοινικόδεντρα και λευκή άμμος είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά αυτής της παραδεισένιας παραλίας στο νομό Ρεθύμνου. Έχοντας ταιριασμένα όλα τα στοιχεία της φύσης είναι φημισμένη και αγαπημένη των επισκεπτών του νησιού.

3. Φαλάσαρνα, Χανιά

krhth3
Και ποιος δεν έχει ακούσει γι’ αυτή την παραλία. Ένα εξωτικό μέρος με ψιλή άμμο και διάφανα νερά, τόσο μεγάλη και πλατιά που σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο άλλο τροπικό νησί. Αποτελεί δε έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στο νησί.

4. Μάταλα, Ηράκλειο

krhth4
Η διάσημη παραλία της νότιας Κρήτης στο νομό Ηρακλείου έχει καταγάλα νερά και ένα μυστηριώδες τοπίο που σε καλεί να το εξερευνήσεις. Πρόκειται μάλιστα για μια καλά οργανωμένη παραλία με εύκολη πρόσβαση.

5. Ελαφονήσι, Χανιά

krhth5
Βρίσκεται στη δυτική Κρήτη 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τα Χανιά και το τοπίο εκεί είναι κυριολεκτικά παραδεισένιο. Η λευκή άμμος παίρνει μερικές ροζ αποχρώσεις ενώ τα κρυστάλλινα νερά σε καλούν για βουτιές στο... όνειρο. Η στενόμακρη χερσόνησος του Ελαφονησίου μοιάζει να κόβεται από μία ρηχή λιμνοθάλασσα που χωρίζει την κεντρική παραλία με το φημισμένο νησάκι και η εμπειρία είναι μοναδική.

6. Βάι, Λασίθι

krhth6
Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στην Κρήτη είναι το φοινικόδασος του Βάι με την παραλία που βρίσκεται εκεί να μαγνητίζει τα βλέμματα και να συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Βρίσκεται 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Σητείας και πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία όπου οι επισκέπτες μπορούν μεταξύ άλλων να απολαύσουν και διάφορα θαλάσσια σπορ.

7. Χρυσή, Λασίθι

krhth7
Γνωστό και ως Γαϊδουρονήσι, η παραλία Χρυσή είναι ένας παράδεισος που προσεγγίζεται με ένα καραβάκι από την Ιεράπετρα. Παραλίες με νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε σε μια μοναδική παλέτα χρωμάτων. Τα μόλις 8 ναυτικά απόσταση δικαιώνουν για το μοναδικό σκηνικό...
http://www.newsbeast.gr/