Απόδραση στην καταπράσινη Σκιάθο

Πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες κάνουν το νησί αυτό των Σποράδων έναν ιδανικό και διαχρονικό προορισμό για μια καλοκαιρινή απόδραση.
Πρόκειται για το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων
και ο επισκέπτης θα περάσει μερικές μέρες ξεγνοιασιάς κάνοντας μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά, τρώγοντας φρέσκο ψάρι και κάνοντας βόλτες στο λιμάνι. Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ο οποίος γεννήθηκε και έζησε στο νησί – το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο - ενώ στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι, η μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο. Στον μεγάλο κεντρικό πεζόδρομο της Σκιάθου ζωντανεύει ο ρυθμός της πόλης, μέρα νύχτα, καθώς σε όλο το μήκος του θα συναντήσετε δεκάδες καφετέριες, καταστήματα με σουβενίρ και μικρές ταβέρνες. Όμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια με περιποιημένες αυλές δημιουργούν μια όμορφη εικόνα ενώ θα βρει κανείς άρτιες υποδομές με ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία για ζευγάρια, παρέες και οικογένειες.
Το νησί είναι γνωστό επίσης για τις καθαρές και χρυσές παραλίες του, ενώ πιο φημισμένες είναι οι Κουκουναριές, η Μπανάνα, η Μικρή και Μεγάλη Ασέληνος, η Μεγάλη Άμμος, τα Λαλάρια, το Βρωμόλιμνο, η Καναπίτσα, το νησί Τσουγκριά, η Αγία Παρασκευή, το Μαντράκι, το Λιμάνι του Ξέρξη, τον Άγκυστρο, η μικρή και η μεγάλη Κεχριά. Οι Κουκουναριές είναι ίσως η πιο φημισμένη παραλία του νησιού και ονομάζεται έτσι καθώς στη στεριά το περίφημο δάσος των Κουκουναριών σταματάει λίγα μέτρα από τη θάλασσα.
Ένα χαρακτηριστικό της Σκιάθου είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ήρεμες και χαλαρές διακοπές, αλλά παράλληλα μπορεί να απολαύσει την έντονη νυχτερινή ζωή της με τους νέους να την προτιμούν ιδιαίτερα για τις αποδράσεις τους. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι τουριστικές και οργανωμένες παραλίες και από την άλλη οι πιο έρημες και χαλαρές για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς του νησιού. Ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει...
skiathos1 skiathos2 skiathos3 skiathos4 skiathos5 skiathos6
http://www.newsbeast.gr/