HELLASTHIVA

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Ντόνατς με ζάχαρη και κανέλα

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 128 γραμμάρια

3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
250 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
2 1/2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
1 ταψί για ντόνατς ή ένα ταψί για μάφινς

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε την κανέλα και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί όλα τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι). Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε μαζί το λάδι, το χυμό λεμονιού, σιρόπι σφενδάμου, το αυγό και το γιαούρτι. Κάνει μια τρύπα στο κέντρο από το μείγμα αλευριού και χύστε το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. http://www.govastileto.gr