Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ: Πόσο θα διαρκούν πλέον η θητεία και η φοίτηση στις σχολές;

Σειρά αλλαγών όχι μόνο στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας αλλά και στη φοίτηση στις ανώτερες σχολές αξιωματικών ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα των μεταθέσεων οπλιτών θητείας στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ενώ με άλλη απόφασή του μειώνεται ο ελάχιστος χρόνος της υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών, με δυνατότητα εξαγοράς του υπολοίπου της θητείας τους.
Ειδικότερα, μειώνεται από 45 σε 20 ημέρες ο ελάχιστος χρόνος υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών και υπηρετούν ένοπλη θητεία και από 3 μήνες σε 40 ημέρες για εκείνους που υπηρετούν εναλλακτική θητεία..
Τέλος, η φοίτηση στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών, καθίσταται πλέον τριετούς διάρκειας, αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 – και κατά συνέπεια, η σχετική τροπολογία αφορά και τους υφιστάμενους πρωτοετείς των συγκεκριμένων σχολών.
Η τροπολογία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Τεύχος Α” 111 / 08.06.2016) στο νόμο 4396 (σελ. 6782). http://www.crashonline.gr