ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ . Σκούμας Θανάσης

Η παράταξη Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, που συγκροτήθηκε και οργανώθηκε από δυνάμεις και αγωνιστές ενάντια στα μνημόνια και ενάντια στον Καλλικράτη, διακήρυξε ως βασικά στοιχεία της φυσιογνωμίας του την πλήρη αντίθεση στα μνημόνια και τον αυτοδιοικητικό "Καλλικράτη". Τα μνημόνια και ο
Καλλικράτης, περιθωριοποιούν την κοινωνία σε φτωχοποίηση και καταστροφή και σε πλήρη παραχώρηση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, με παράδοση του δημόσιου πλούτου της, αλλά και καθιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση σε ένα απολύτως τυπικό και διαχειριστικό ρόλο, εντολοδόχο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση, χωρίς δυνατότητα αντιμετώπισης των τοπικών αναγκών.

Η εφαρμογή πολιτικών, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και την διακήρυξη της παράταξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που και εφαρμόζει τις ίδιες σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την κοινωνία και για την αυτοδιοίκηση, αλλά επιπλέον διατηρεί τον «Καλλικράτη», χωρίς να τροποποιεί καμία κυρίαρχη διάταξη του νόμου αυτού, έγινε αποδεκτή αντί να καταδικαστεί από τον επικεφαλής του σχήματος, που ταυτίστηκε με τη νεομνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. Η στάση αυτή, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους φίλους και φίλες του ΑΡΚ, που παρακολουθούν τον επικεφαλής του σχήματος, να επιδίδεται σε μια συνεχή άκριτη φιλοκυβερνητική στάση, παραγνωρίζοντας και αλλοιώνοντας, τις βασικές αρχές της παράταξης όπως εκφράστηκαν από την ιδρυτική μας διακήρυξη και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης.

Είναι αυτονόητο, ότι εδώ και καιρό δεν συμμετέχουμε πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες σε αυτήν την παραχάραξη των αρχών και της ίδιας της παράταξης. Δηλώνουμε, ότι δεν νομιμοποιούσαμε και δεν νομιμοποιούμε τον επικεφαλής της παράταξης να εκφράζει ως θέση της παράταξης την κυβερνητική πολιτική και πλέον και επίσημα διαχωρίζουμε τη θέση μας από την παράταξη, που δυστυχώς εκφράζεται μόνο από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, δια του επικεφαλής του σχήματος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς για την ανατροπή και τον απεγκλωβισμό της χώρας και της αυτοδιοίκησης από τα μνημόνια και τον Καλλικράτη, αλλά και του Δήμου μας από τη συντηρητική και ανεπαρκή δημοτική αρχή, και τα δίκτυα της διαπλοκής και της εξάρτησης που τον κρατούν σε στασιμότητα και υστέρηση.


Θανάσης Σκούμας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

Σπύρος Κουρκούτης

Γιάννης Λύγγος, σύμβουλος τοπικής κοινότητας Μουρικίου

Ντίνα Σίννη,

Δημήτρης Μιχάλης,

Παναγιώτης Λάμπρου,

Αναστασία Παρμαξή,

Τάκης Χατζής,

Άγγελος Μαρίνης,

Θεόδωρος Κοβάνης, σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Χωστίων

Σωτήρης Γκιζίνος,

Βαγγέλης Πάλλης, σύμβουλος τοπικής Κοινότητας Βαγίων

Μαργαρίτα Μίχα   http://thivagr.blogspot.gr