Η Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης

Το νησί του ρομαντισμού και των ερωτευμένων έχει καταφέρει να κλέψει καρδιές εντός και εκτός Ελλάδος και αποτελεί δικαίως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Ο λόγος για τη Σαντορίνη που ξεχωρίζει για το ηλιοβασίλεμά της, τη θέα της και τις ιδιαίτερες
παραλίες της που ξεχωρίζουν. Μια από αυτές είναι η Κόκκινη παραλία η οποία αποτελεί ένα πραγματικό αξιοθέατο.
Τα κόκκινα, κατακόρυφα, ηφαιστειογενή βράχια και το ψιλό, κοκκινωπό, βότσαλο δημιουργούν μια μοναδική εικόνα και έρχονται σε αντίθεση με τις ομπρέλες και τις πολύχρωμες φιγούρες των ανθρώπων που φτάνουν ως εδώ για να θαυμάσουν το άγριο τοπίο και να κολυμπήσουν.
Η Κόκκινη παραλία βρίσκεται μολις μερικά βήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, και μετά από μια 2λεπτη σχεδόν ανάβαση - κατάβαση αντικρίζετε μια υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα με άσπρο, κόκκινο και μαύρο σε μια παραλία. Είναι μια από τις παραλίες της Σαντορίνης που σπάνια θα την πετύχετε χωρίς πολύ κόσμο μιας και είναι ιδιαίτερα φημισμένη.
Η συγκεκριμένη παραλία της Σαντορίνης είναι ένα από αυτά τα σπάνια τοπία του νησιού που αλλάζει χρόνο με τον χρόνο καθώς το διαμορφώνει ο αέρας, το νερό ή η διάβρωση. Αυτό την κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή και δικαιολογεί γιατί αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο.
Ούτως ή άλλως τα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού, λόγω των πολλαπλών γεωλογικών ανακατατάξεων από τις εκρήξεις του ηφαιστείου, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα της άμμου σε συνδυασμό με τα βαθιά νερά του νοτίου Αιγαίου, δημιουργούν ένα κράμα παραλιών που δύσκολα θα βρει ο επισκέπτης αλλού.
Αν βρεθείτε στη Σαντορίνη αξίζει να επισκεφθείτε την Κόκκινη παραλία γιατί όμοιά της δεν θα ξανασυνατήσετε. Μια πραγματικά γραφική παραλία, τόσο ιδιαίτερη που πρέπει να την επισκεφθείτε για την διαφορετικότητά της παρά την κάποια δυσκολία στην προσβασιμότητά της.
sadorini_kokkiniparalia2 sadorini_kokkiniparalia3 sadorini_kokkiniparalia4 sadorini_kokkiniparalia5 sadorini_kokkiniparalia1
http://www.newsbeast.gr