«ΟΣΚΑΡ» ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Συνεργείο - σκυλάδικο με ποτά και λουλούδια

Προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι προληπτικοί έλεγχοι που διενεργούν τις ημέρες αυτές σε όλη τη χώρα οι φορο-ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν προχθές οι εφοριακοί στη Χαλκίδα έβγαλαν λαβράκια. Με αφορμή τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής κοινό συνεργείο της
Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας. Από αυτούς, προέκυψαν παραβάσεις - και μάλιστα σοβαρές - σε 2 στις 3 επιχειρήσεις (ποσοστό 66,67%), ενώ διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων σε 301 περιπτώσεις.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορά στον χώρο που τραγούδησε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας. Ο χώρος δεν ήταν ένα κέντρο διασκέδασης αλλά ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου είχε επεκτείνει τη δραστηριότητα του και λειτουργούσε και ως κέντρο διασκέδασης, στο προαύλιο της επιχείρησης, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ. Ο έλεγχος έδειξε ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 900 ? 1.000 άτομα και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 269 αποδείξεις, που αφορούσαν σε σερβιριζόμενες φιάλες ποτών και σε καλάθια με λουλούδια.
Οι ελεγκτές εκτός από τη βεβαίωση των παραβάσεων ζήτησαν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με την επιχείρηση.
Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ήδη πρόσκληση στους υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να διαπιστωθεί αν υλοποιήθηκαν οι οικονομικοί όροι, που αναγράφονται στα συμφωνητικά. Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες της ΓΓΔΕ, ο έλεγχος δεν θα περιοριστεί στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ο Β. Τερλέγκας και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες αλλά θα επεκταθεί σε βάθος στα βιβλία και στοιχεία της επιχειρήσεις. Ο επιχειρηματίας θα ελεγχθεί για όλα τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο να διαπιστωθούν ενδεχόμενες παραβάσεις στη φορολογία εισοδήματος με απόκρυψη εισοδημάτων και στον ΦΠΑ. http://www.imerisia.gr/