Τα ήσυχα χωριά της Σύρου

Την αποκαλούν «αρχόντισσα των Κυκλάδων» κι όχι άδικα. Η Σύρος είναι ένας προορισμός για όσους θέλουν να γευτούν τη μαγεία των Κυκλάδων σε ένα περιβάλλον γεμάτο όμορφα μέρη, αρχοντικά
σπίτια, νεοκλασικά και μάρμαρα.
Φεύγοντας κανείς από την Ερμούπολη, την πρωτεύουσα του νησιού θα μυρίσει στον αέρα την αλμύρα της θάλασσας και θα γνωρίσει τα ήρεμα χωριά της Σύρου που περιμένουν να τον φιλοξενήσουν...

Γαλησσάς

syros1
«Γαλησσά και Nτελαγκράτσια και ας μου 'ρθει συγκοπή», λέει το γνωστό τραγούδι «Φραγκοσυριανή». Το παραθαλάσσιο και από τα πλέον τουριστικά χωριά της Σύρου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και απέχει επτά χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Θα κάνετε μπάνιο σε μια ρηχή παραλία και θα γευτείτε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες.
Αξίζει να επισκεφτείτε την Αγία Πακού, το εκκλησάκι στο λόφο του χωριού και τη σπηλιά του Αγίου Στεφάνου, στην είσοδο της οποίας έχει χτιστεί ένα κάτασπρο εκκλησάκι με τρεχούμενο νερό.

Κίνι

syros2
Στην ίδια πλευρά του νησιού βρίσκεται και το Κίνι, ένα ψαροχώρι με όμορφες παραλίες, πολλά καταλύματα, ταβέρνες και καφετέριες. Από το λόφο μπορεί κανείς να απολαύσει μια πανοραμική θέα, ενώ κοντινές και γνωστές παραλίες κοντά στο Κίνι, είναι το Δελφίνι στα βόρεια και ο Λωτός στα νότια. Είναι επίσης αρκετά τουριστικός, αλλά ταυτόχρονα ήσυχος οικισμός.

Βάρη

syros3
Η Βάρη, ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού, φημίζεται για την αμμώδη και οργανωμένη παραλία της η οποία είναι επίσης ιδανική για παιδιά. Βρίσκεται στο νότιο μέρος της Σύρου και είναι πολύ κοντά στην Ερμούπολη.
Πεντακάθαρα νερά, οργανωμένα καταλύματα, εστιατόρια και καφετέριες περιμένουν τον επισκέπτη το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο, με τον Σεπτέμβριο να αποτελεί ιδανικό μήνα διακοπών στο νησί.

Μέγας Γιαλός

syros4
Ο Μέγας Γιαλός απλώνεται δίπλα στις ακτές της νότιας πλευράς του νησιού και θα βρείτε μια ήρεμη γαλαζοπράσινη θάλασσα και μικρούς όρμους. Εκτός από μια μεγάλη παραλία διαθέτει και άλλες μικρότερες και θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για να περάσετε μερικές γαλήνιες μέρες.

Ποσειδωνία

syros5
Ή αλλιώς Ντελαγκράτσια από τη μικρή καθολική εκκλησία Μαντόνα Ντε λα Γκράτσια (Παναγία της Χάριτος) που βρίσκεται δίπλα στο μικρό κοιμητήριο του οικισμού. Στην Ποσειδωνία θα δει κανείς νεοκλασσικής αρχιτεκτονικής εξοχικές επαύλεις, με πύργους και μεγάλους κήπους με πεύκα και φοίνικες. Κοντά στον οικισμό υπάρχουν επίσης οι γνωστές παραλίες Φετουρή, Βούλγαρη, Αγκαθωπές και Κόμητο.
http://www.newsbeast.gr