Τα όμορφα παραθαλάσσια χωριά της Πελοποννήσου

Εκτός από τις εντυπωσιακές και όμορφες παραλίες των νησιών, υπάρχει μια περιοχή στην Ελλάδα που μπορεί να προσφέρει εξίσου χαλαρωτικές διακοπές δίπλα στη θάλασσα κι αυτή είναι η Πελοπόννησος.
Τα μικρά παραθαλάσσια χωριά της
υποδέχονται το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο, επισκέπτες που θέλουν να περάσουν μερικές γαλήνιες μέρες απόδρασης από την καθημερινότητα. Γνωρίστε μερικά από αυτά...

Καρδαμύλη

peloponnisos-1a Βλέποντάς το μέσα στην πέτρα νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην ορεινή Πελοπόννησο. Κι όμως, δίπλα σου είναι η θάλασσα. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο χωριό που έχει θέα το απέραντο γαλάζιο της μεσσηνιακής Μάνης.
peloponnisos-1b
Αυτή η κουκλίστικη πολιτεία με τα πετρόχτιστα σπίτια και τις κεραμιδένιες στέγες βρίσκεται σ' έναν απάνεμο κόλπο και περιμένει τους επισκέπτες της οι οποίοι φεύγουν από εκεί μαγεμένοι.

Πύλος

peloponnisos-2a Η πανέμορφη Πύλος είναι μία μικρή κωμόπολη στις δυτικές ακτές του νομού Μεσσηνίας και είναι χτισμένη στον όρμο του Ναβαρίνου. Όποιος φτάνει εκεί αντικρίζει μια νησιώτικη, μπορούμε να πούμε, εικόνα και δίνει σαφώς την αίσθηση των διακοπών και της χαλάρωσης.
peloponnisos-2b
Φυσικά δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να επισκεφθείτε τη φημισμένη Βοϊδοκοιλιά, μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας.

Λιμένι

peloponnisos-3
Μοναδικά πυργόσπιτα και κρυστάλλινα νερά αποδεικνύουν γιατί το χωριό Λιμένι είναι ένα μέρος που πρέπει να γνωρίσετε από κοντά. Μια μοναδική αντίθεση χρωμάτων που προκαλεί δέος και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης και ένας από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς. Οι εικόνες που θα αντικρίσετε θα σας θυμίσουν πίνακα ζωγραφικής.

Κορώνη

peloponnisos-4
Ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσσηνιακού κόλπου που ξεχωρίζει για το ενετικό κάστρο του και το γραφικό λιμανάκι. Παραδοσιακά σπίτια και στενά σοκάκια σας γαληνεύουν κάνουν την Κορώνη ένα από τα πιο όμορφα και χρωματιστά χωριά της περιοχής. Η βόλτα στο κάστρο του 13ου αιώνα επιβάλλεται και προσφέρει μια εμπειρία σαν ταξίδι στο χρόνο.
http://www.newsbeast.gr