Μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι

Πολύ εύκολη και νοστιμότατη συνταγή για μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι (είναι και νηστίσιμα). Τέλεια για κάθε μέρα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή | Μαγείρεμα: 13
λεπτά | Σύνολο: 28 λεπτά και 30 λεπτά αναμονή | Συνταγή για: 28 μπισκότα
Υλικά συνταγής:
Σε θερμοκρασία δωματίου μαργαρίνη: 125 γρ. (αν δεν νηστεύετε μπορείτε να βάλετε βούτυρο)
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ταχίνι: 1/2 κούπα
Αλεύρι: 1 1/4 κούπας
Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Αλάτι: 1 πρέζα
Σουσάμι: 1/2 κούπα

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με την μπέικιν και το αλάτι. Τα κρατάτε στην άκρη.
2. Χτυπάτε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο με την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ταχίνι και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
3. Προσθέτετε λίγο - λίγο, ανακατεύοντας το αλεύρι, μέχρι να το προσθέσετε όλο και να απορροφηθεί εντελώς.
4. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την βάζετε σε μεμβράνη. Την πιέζετε λίγο να φαρδύνει και την βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
5. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.
6. Παίρνετε ένα κομμάτι ζύμης, ίσο περίπου με 1,5 κουταλιά σούπας και την κάνετε μπαλάκι. Την κυλάτε σε πιατάκι που βάλατε το σουσάμι να καλυφθεί ολόγυρα. Το βάζετε στο ταψί. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
7. Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο, για 13 περίπου λεπτά. Τα μπισκότα θα απλώσουν και θα αρχίσουν να σκάνε στην επιφάνειά τους. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε 5 λεπτά στο ταψί (αν προσπαθήσετε να τα βγάλετε από το ταψί αμέσως, θα σπάσουν) και στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Πηγή:radicio