Από τη σύνταξη του παππού ζουν τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα...

Aπό τη σύνταξη του παππού ζουν τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, την ίδια στιγμή το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων στην
Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλό με το...
44,8% αυτών να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της υψηλής ανεργίας και της φτώχειας, ζει από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.

Όπως επίσης επισημαίνει το Δίκτυο, σήμερα οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.

Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι 1,2 εκατ. άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας.

Σε ανακοίνωση τους το Δϊκτυο επισημαίνει επίσης ότι οι συντάξεις μέσα από τις 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές - περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, μειώθηκαν από 20% έως και άνω του 50% . Την ίδια στιγμή επισημαίνουν ότι παρότι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τις 13 μνημονιακές περικοπές, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα, τα οποία φέτος θα κινηθούν κοντά στα 4 δισ. ευρώ συνολικά.

«Το ανελέητο κυνηγητό των συνταξιούχων συνεχίζεται» τονίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος.«Η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, μας φτωχοποιεί. Και δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια, ο αυτόματος κόφτης έρχεται. Κάθε χρόνο λόγω των περικοπών όλο και μεγαλύτερος αριθμός συνταξιούχων θα πλησιάζει το όριο της φτώχειας», τονίζει επίσης...


tvxs.gr