Επιστολή - φωτιά και παραίτηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Για προσταγές και επιθυμίες που ήταν αντίθετες με τα πιστεύω του κάνει λόγο μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς ο οποίος παραιτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου, η παραίτηση του κ. Καρατζιά σχετίζεται το νέο βαθμολόγιο των αξιωματικών και υπαξιωματικών του ΠΣ, για το οποίο είχαν γίνει και σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο πριν από περίπου ένα μήνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλλει δύο εισηγήσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίες δεν έγιναν δεκτές.
Διευκρινίζουν ακόμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας είχε υποβάλει πρόταση για το βαθμολόγιο των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με το σκεπτικό της εναρμόνισής του με το βαθμολόγιο της ΕΛΑΣ, ενώ για το βαθμολόγιο των υπαξιωματικών είχε δώσει εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και αρμόδια στελέχη του σώματος, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστολή του αντιστράτηγου Καρατζιά η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα. Αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ
Μη δυνάμενος (εκ χαρακτήρος) να υποκύψω σε προσταγές και επιθυμίες που είναι αντίθετες με τα πιστεύω μου, τις Αξίες και Αρχές μου.
Έχοντας εξαντλήσει κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο, προσπαθώντας και ενεργώντας με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους του θεσμού που υπηρετώ, αλλά και υπερασπιζόμενος την προσωπική μου Αξιοπρέπεια.
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Αξίωμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να επιλεγεί νέος Αρχηγός ο οποίος θα τυγχάνει της πολιτικής στήριξης και εμπιστοσύνης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Εμμένω στην παρούσα και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και την εκφρασμένη δημόσια θέση του ότι «οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας δεν επιλέχθηκαν με κομματικά κριτήρια, αλλά γιατί είναι ικανοί και έντιμοι Αξιωματικοί».
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Ιωάννης Θ. Καρατζιάς
Αντιστράτηγος Π.Σ.     http://www.imerisia.gr