Ταξιδεύοντας στα χωριά του Ολύμπου

Στο μυθικό βουνό του Ολύμπου θα συναντήσει κανείς εικόνες πρωτόγνωρες που θα τον γοητεύσουν και θα τον κάνουν να επιστρέφει εκεί ξανά και ξανά.
Ορειβατικές διαδρομές, γραφικά χωριά και κορυφές που κόβουν την
ανάσα συνθέτουν το σκηνικό στην περιοχή του Ολύμπου. Πολλά απ' αυτά είναι ανέγγιχτα από την τουριστική επέλαση και σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Κατάφυτες πλαγιές, φαράγγια και τρεχούμενα νερά είναι ανάμεσα σε αυτά που θα δείτε, αν επιλέξετε να αποδράσετε στον Όλυμπο. Στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του βουνού συναντά κανείς το Λιτόχωρο που είναι ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα. Εκεί καταλήγει το φαράγγι του Ενιπέα, που σκίζει στα δύο τον ορεινό όγκο, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το Αρχαίο Δίον.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ένα δημοφιλές επίσης χωριό είναι η Σκοτίνα η οποία προσφέρεται για βόλτες το φθινόπωρο και το χειμώνα ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια του 17ου αιώνα. Πρόκειται για έναν αναπαλαιωμένο οικισμό που πραγματικά αποτελεί «στολίδι» της περιοχής.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΚΟΤΙΝΑ
Η Ραψάνη, ο παράδεισος για όσους αγαπούν το καλό κρασί και το χωριό Κρανιά που το αποκαλούν «μπαλκόνι του Ολύμπου» δεν πρέπει να λείπουν από το πρόγραμμά σας αν επισκεφτείτε την περιοχή. Αιωνόβια πλατάνια, γραφικές πλατείες, τρεχούμενα νερά και ευκαιρίες για πεζοπορικές διαδρομές θα σας κάνουν να αντιληφθείτε γιατί... διάλεξαν το βουνό οι Ολύμπιοι Θεοί. Μέχρι τον Οκτώβριο είναι η κατάλληλη περίοδος για πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχή, ακόμη κι από αρχάριους.
Στα περισσότερα χωριά του Ολύμπου θα βρείτε αξιόλογα και οργανωμένα καταλύματα για να μείνετε, ενώ το σίγουρο είναι πως θα απολαύσετε καλό, παραδοσιακό φαγητό και την φιλοξενία των κατοίκων. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις υπέροχες παραδοσιακές χωριάτικες πίτες και τα γλυκίσματα από τοπικά προϊόντα. Επιπλέον μη διστάσετε να ρωτήσετε τους κατοίκους για τα «μικρά μυστικά» της κάθε περιοχής στον Όλυμπο τα οποία δεν πρέπει να χάσετε. ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΟΥΝΟ ΔΑΣΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΟΥΝΟ ΔΑΣΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΟΥΝΟ ΔΑΣΟΣ
http://www.newsbeast.gr