Η Πλάκα με τα μαγευτικά σοκάκια, τις βουκαμβίλιες και το άρωμα της παλιάς Αθήνας

Κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, υπάρχει μια συνοικία που όμοιά της δεν θα βρει κανείς αλλού. Στην Πλάκα αισθάνεται κάποιος την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας, ακόμη και όπως ήταν πριν εκατό χρόνια και μπορεί να απολαύσει από έναν αχνιστό
ελληνικό καφέ, μέχρι τη βόλτα στα γραφικά σοκάκια που σε ταξιδεύουν.
Τη χαρακτηρίζουν ως την πιο γραφική γειτονιά της Αθήνας και όχι άδικα, καθώς η Πλάκα συνδυάζει τον παραδοσιακό οικισμό σε μια σύγχρονη εποχή. Αυτή η όαση ομορφιάς μέσα στην Αθήνα, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι και είναι ιδανικό σημείο για βόλτα όλες τις εποχές του χρόνου.
Δαιδαλώδη και γραφικά στενάκια σε καλούν να εξερευνήσεις την Πλάκα και όλο και κάτι καινούριο θα εμφανιστεί μπροστά σου. Ο Άγιος Νικόλαος Ραγκαβά και η πετρόχτιστη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων είναι επιπλέον δύο από τις φημισμένες εκκλησίες της Πλάκας που θα συναντήσετε στην οδό Πρυτανείου.
Ταράτσες και σκαλάκια θα σας προσφέρουν αυτό που ζητάτε για να απολαύσετε έναν χαλαρό καφέ ή μια σπιτική λεμονάδα, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης.

Στάση στα Αναφιώτικα

Ιδιαίτερο κεφάλαιο στην περιοχή της Πλάκας αποτελούν τα φημισμένα Αναφιώτικα, η γωνιά αυτή της Αθήνας με τον κυκλαδίτικο ρυθμό. Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνοικία που κατασκευάστηκε από Αναφιώτες οικοδόμους στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, καθώς εκείνοι αναζητούσαν μια γειτονιά για να χτίσουν τα σπίτια τους, αφού στην υπόλοιπη Αθήνα το κόστος ενοικίασης ή αγοράς γης ήταν ακριβό γι' αυτούς.
Οι αυλές με τις βουκαμβίλιες δίνουν μεταξύ άλλων αυτή τη μοναδική αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί.
Μια βόλτα στην Πλάκα συνοδεύεται και από μια στάση στις ταβερνούλες της Πλάκας είτε για τη μεσημεριανή σας στάση είτε για να απολαύσετε αργότερα την Ακρόπολη λουσμένη στα φώτα. Το σίγουρο είναι ότι είναι η γειτονιά της Αθήνας που πάντα επιστρέφεις...
plaka1 plaka2 plaka3 plaka4 plaka5 plaka7plaka6http://www.newsbeast.gr